Psilijum ljuspice 100g The Best of Nature

490 RSD

Bubri u crevima i povećava svoj obim 35 do 50 puta upijajajući u sebe vodu, čisteći naslage iz nabora i pukotina na zidovima creva.

Nema na zalihama

Psilijum ljuspice 100g

Psilijum ljuspice su ljuska semena biljke iz roda Plantago.Sadrži dijetalna vlakna. Koristi i kao brašno za pripremu različitih vrsta hleba, peciva, kolača i ostalih testa pri čemu je posebno pogodan za proizvode bez glutena.

Psilijum ima prirodno visok sadržaj vlakana (88%), pogodno za korišćenje u dijetama sa niskim sadržajem ugljenih hidrata. Daje osećaj sitosti. Pomaže apsorbovanju toksina stvaranjem sunđerasto želatinozne mase u crevima.

Bubri u crevima i povećava svoj obim 35 do 50 puta upijajući u sebe vodu, čisteći naslage iz nabora i pukotina na zidovima creva, vezujući za sebe toksine i izbacuje ih napolje sa stolicom.

Sadrži od 60%-70% više topivih vlakana nego ovsene mekinje.

Upravo zbog ovog skupljanja vlage i tečnosti, on i hlebu daje tu vazdušasost koja nama treba. U prodaji može da se nađe u ljuspicama i u prahu. Ljuspice se koriste za hlebove, a prah za finija testa ili kolače.

Sadrži dijetalna vlakna, koja poboljšavaju probavu i daju osećaj sitosti tako da su odličan izvor za zdraviji način ishrane. Koriste se kao lek protiv opstipacije.

Brojna istraživanja su pokazala da uzimanje rastvorljivih vlakana Psilijuma može pomoći prilikom korigovanja nivoa holesterola. Pravilna regulacija holesterola je važna za sve, ali je od vitalnog značaja za ljude starije od 50 godina.

Jedna studija je utvrdila da je najmanje šest nedelja dnevnog unosa psilijuma efikasan način da gojazni ljudi snize nivo holesterola sa vrlo malo neželjenih efekata.

Takođe, brojne studije su pokazale da vlakna poput psilijuma, kao deo zdrave ishrane, mogu pomoći u smanjenju rizika za razvoj srčanih bolesti. Psilijum može uticati na srce snižavanjem krvnog pritiska, poboljšanjem nivoa lipida i jačanjem srčanog mišića.

Zdravstveni benefiti:

  • Smanjenje apetita
  • Mršavljenje
  • Iritabilni kolon
  • Omekšavanje stolice
  • Regulisanje stolice
  • Dijareje
  • Jake želudačne kiseline
  • Snižava holesterol i šećer u krvi
  • Deluje kao probiotik
  • Kao dodatak za narastanje testa

Psilijum sadrži znatnu količinu kako rastvorljivih, tako i nerastvorljivih biljnih vlakana što je veoma važno za osobe koje pate od zatvora. Mekinje indijske bokvice upijaju veliku količinu vode, bubre u crevima, podmazuju ih i nose sa sobom talog isušene stolice.

Pomešajte dve kašičice ljuspica sa 100 ml toplog kravljeg mleka i odmah popijte, da mekinje ne nabubre u čaši. Uzimajte ovo uveče, pre spavanja.

Deluje hladeće i protivupalno, u crevima upija i sa sobom nosi veliku količinu organizama, među kojima su i patogeni, izazivači različitih tegoba praćenih prolivom – dizenterije, kolitisa, Kronove bolesti, stomačnog gripa…

Za zaustavljanje ovih simptoma, psilijum je najbolje koristiti sa svežim kiselim mlekom ili svežim jogurtom. Na ovaj način creva se kolonizuju probiotskim bakterijama u pravilnoj razmeri, što omogućava njihov normalan rad.

Pomešajte dve kašičice ljuspica sa dve supene kašike svežeg kiselog mleka i pojedite ovo posle doručka i posle ručka (uveče nije dobro koristiti kisele mlečne proizvode).

Čišćenje debelog creva:

Zahvaljujući svojoj higroskopnoj prirodi, tokom kretanja kroz creva upija i sakuplja štetne mikroorganizme, toksine i otpatke, koji se u ajurvedi jednim imenom nazivaju “ama“.

Ova otrovna i lepljiva supstanca najčešće se zalepi za zidove debelog creva odakle tokom vremena prelazi u krvotok i uzrokuje različite probleme. Čišćenjem ame, zdravlje, raspoloženje i izgled se popravljaju. Pomešajte dve kašičice psilijuma sa 200 ml tople vode i pijte uveče pre spavanja, svakog drugog dana tokom mesec dana.

Proizvod ne sadrži veštačke boje, aditive, konzervanse, zaslađivače.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Svi tekstovi u ovoj publikaciji su neobavezujuće informacije namenjene isključivo informisanju i zdravstvenom prosvećivanju opšte populacije te nipošto ne zamenjuju lekarsku dijagnozu ili lečenje kod Vašeg licenciranog lekara.

Iskreno se nadamo da informacije koje smo Vam ovde pružili doprinose Vašem zdravlju, prosperitetu i blagostanju. Ovde navedene informacije sakupljene su iz mnogih stručnih izvora kao i iz publikacija od lekara koji u terapiji koji koriste biljne suplemente Psilijuma.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 189kcal/758kJ

Masti 0g

Od čega zasićene 0g

Ugljeni hidrati 0g

Od čega šećeri <0g

Proteini 1g

Biljna vlakna 88g

So 0g

Pakovanje 100g The Best of Nature

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top