Prirodni probiotik

Prirodni probiotik se unosi kao dodatak ishrani, ali postoje i brojne vrste namirnica koje sadrže prirodne probiotike. Probiotici su prirodna sredstva puna dobrih bakterija koja blagotvorno deluju na našu crevnu floru i po mišljenju naučnika podstiču razvoj dobrih bakterija u crevima.

U crevima loše bakterije mogu da prevladaju dobre bakterije koje mogu da se smanje usled upotrebe antibiotika, lekova, trovanja, bolesti ili nezdrave ishrane.

Zato je najbolja hrana za nas ona koja je puna dobrih bakterija, a to je mahom prirodno fermentisana hrana. To stoga što najbolji prirodni probiotici održavaju vaše zdravlje i imunitet. Prirodni probiotici su uvak najbolji izbor za korišćenje jer njih prirodno unosimo pravilnom ishranom, dok su veštački probiotici deo raznih kapsula i preparata koji imaju koncentrisane sojeve povoljnih bakterija.

Brojni su faktori koji mogu da utiču na zdravlje stomaka.

Stres, problemi sa spavanjem, konzumiranje preslatke i obrađene hrane, uzimanje antibiotika – sve to utiče na kvalitet varenja. Ako uočite simptome poput redovne naduvenosti, zatvora, gorušice, konstantnog umora, nadražene kože, nervoznih creva, poremećaja sna i preterane želje za šećerom – to su sve pokazatelji da nešto nije u redu sa sistemom za varenje.

Šta rade prirodni probiotici?

Creva nastanjuju bakterije koje nam pomažu da svarimo hranu i otpustimo hranljive materije koje su potrebne telu. Međutim, ponekad može doći do poremećaja u broju zdravih bakterija. Tada u pomoć mogu da priskoče probiotici.

Prirodni probiotici predstavljaju aktivne bakterije i kvasce za koje se smatra da pomažu uspostavljanju ravnoteže u sistemu za varenje. Mogu se unositi putem hrane ili dodataka ishrani.

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top