Suvi Kvasac pekarski 500g

799 RSD

Instant Suvi Kvasac Pekarski: Za Savršene Poslastice i Sočne Hlebove

 

Kategorija: Oznaka:

Instant Suvi Kvasac Pekarski: Za Savršene Poslastice i Sočne Hlebove

Naš instant suvi pekarski kvasac je idealan za pripremu raznovrsnih pekarskih proizvoda, uključujući hleb, peciva, kiflice, pite i još mnogo toga. Sa lakoćom ćete postići savršene rezultate svaki put.

Upotpunite svoje pekarske kreacije sa ovim kvalitetnim sastojkom, vaše poslastice će biti nezaboravne zbog njihove lagane i vazdušaste strukture. Neka vaši kolači i hlebovi budu omiljeni među porodicom i prijateljima. Prepustite se kulinarskoj magiji i uživajte u ukusima koji će ostati dugo u sećanju.

Svojstva

Suvi kvasac je sredstvo za dizanje testa, koje testu daje laganu, vazdušastu strukturu. Proizvodi se od svežeg kvasca, koji se u procesu dehidratacije oslobađa viška vode i pretvara u dugotrajni suvi kvasac. Za potrošača, odnosno domaćicu, sigurno je najbitnije svojstvo ušteda u vremenu prilikom pripremanja kvasnog testa, jer suvi kvasac, za razliku od svežeg, ne mora prvo da se zamuti i ostavi da nadođe, već može direktno da se pomeša sa brašnom. Da bi se postigla veća vlažnost prilikom mešanja sa brašnom, dodat je određeni emulgator. Suvi kvasac ima finu zrnastu strukturu i svetlo smeđu boju. Idealan je za sve vrste hleba, kolače i fina peciva.

Sastav:

prirodni kvasac ( Saccharomyces cerevisiae ), prehrambeni emulgator E-491.

Priprema / Uputstvo za upotrebu

Kvasac dodati direktno u brašno i ostale suve sastojke, a zatim zamesiti mlakom vodom (35°C). 2 ravne supene kašike kvasca su dovoljne za 800 g brašna.

Zemlja porekla

Italija

Uslovi čuvanja

Čuvati na suvom i tamnom mestu na sobnoj temperaturi

Rok trajanja 2 godine

Pakovanje 500g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top