Tri Kurkumin kapsule 100kom Eterra

1.899 RSD

Tri Kurkumin kapsule u svom sastavu sadrže ekstrakt korena kurkume ( Curcuma longa) sa 95% kurkuminoida, ekstrakt oleogumirezine tamjana (Boswellia serrata) sa min 65% bosvelinske kiseline, etarsko ulje kurkume i etarsko ulje crnog bibera.

Tri Kurkumin kapsule 100kom

Tri Kurkumin kapsule u svom sastavu sadrže ekstrakt korena kurkume ( Curcuma longa) sa 95% kurkuminoida, ekstrakt oleogumirezine tamjana (Boswellia serrata) sa min 65% bosvelinske kiseline, etarsko ulje kurkume i etarsko ulje crnog bibera.

Zdravstvene prednosti kurkume su dobro poznate. Lekoviti kurkumin se u kurkumi nalazi u malom procentu, 3% od težine kurkume, tako da trebalo uzimati mnogo više kurkume u ishrani, a to mnogima ne prija. Pored toga, da bi došao u krvotok, potrebno je uzimati ga sa masnom hranom i biberom, koji znatno poboljšava absorbciju (2000%).

Kapsule osim kurkumina sadrže i biber i ekstrakt tamjana, koji pojačavaju blagotvorno dejstvo i olakšavaju apsorciju kurkumina.

Aktivni sastojci imaju sinegistično delovanje i kao jaki antioksidanti sprečavaju delovanje slobodnih radikala i oštećenje ćelija, i uz jako protivupalno dejstvo, a smatra se da su upale uzrok mnogim stanjima pa i kanceru. Pravi saveznik u čuvanju vašeg organizma u stanju zdravlja .

Aktivni sastojci kurkume – kurkumin, tamjana – Boswellia Sacra i crnog bibera (ulje) deluju antiflamatorno i antioksidativno. Olakšava tegobe kod upalnih stanja i povoljno deluje na opšte stanje organizma.

Preporučuje se primena proizvoda kod artritisa, inflamatornih bolesti creva (Crohn-ova bolest i ulcerozni kolitis, kod kolagenoznog kolitisa i astme). Olakšava tegobe kod upalnih stanja bilo kod artririsa ili reumatskih bolova u zglobovima i mišićima, kod depresije, kolitisa i kronove bolesti čuva srce i krvne sudove.

Kada se koristi redovno smanjuje upalne procese u organizmu i ublažavaju bol bez neželjenih efekata. Preporučuju se posebno za bolove u zglobovima, bilo da su nastali usled artritisa ili reumatski.

Zajedničko dejstvo kurkumina i bosvelične kiseline čini da se oseti olakšanje.

Kod depresije, problema sa koncentracijom i zaboravnosti kurkumim takodje može da pomogne. Podiže se i raspoloženje, jer se podižu i nivoi serotonina i dopamina, tzv. „hormona sreće“. Molekuli prolaze preko krvnih sudova u mozak, tako da su zaista aktivni u mozgu i pomažu regenerativne procese.

Korišćenje Trikurkumina pomaže i radu creva, jer smanjuje upalne procese, pa se preporučuje kod raznih vrsta kolitisa i Kronove bolesti, a olakšava se i varenje.

Može se uključiti u terapiju kod astme, jer smanjuje sekreciju, deluje kao blagi je ekspektorans, antimikrobno i analgetski. Zahvaljujući velikoj antioksidativnoj sposobnosti smanjuje se broj slobodnih radikala koji oštećuju ćelije i dovode do mnogih oboljenja.

Ova kombinacija čuva vaše srce i krvne sudove, deluje na smanjenje holesterola i čini da se osećate svežije i da ste manje podložni stresu.

Sastav:

ekstrakt kurkume 95% kurkumina,  ekstrakt smole tamjana 65%  i ulje crnog bibera, kapsula.

Način upotrebe:

Odrasli jedna kapsula 1-2 puta dnevno uz obrok, sa vodom.

Upozorenje:

Proizvod nije namenjen deci ili mladima ispod 18 god starosti, trudnicama i dojiljama. Takođe, ni osobama na antikoagulantnoj terapiji, sa visokim pritiskom, opstrukcijom žučnih puteva i kamenjem u žuči.

Osobe sa Gastroezofagealnom refluksnom bolesti (GERB), ili sa istorijom peptičkog ulkusa ili gastritisom .Kao i osobe koje boluju od tumora ili uzimaju druge lekove treba da se pre primene ovog preparata konsultuju sa lekarom ili farmaceutom.

Pakovanje 100kom Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top