Kakao puter organski 100g We Are One

580 RSD

Kakao puter deluje na usporavanje starenja, umiruje i regeneriše kožu, dobar je za sunčanje.

Kakao puter organski 100g We Are One

Organski kakao puter se koristi kako u ishrani, tako i u kozmetici. Karakteriše ga božanstveni miris, a osim što je blagotvoran za kožu, kosu i celokupno zdravlje, bogat je antioksidantima. Takođe je poznat i kao kakao butter ili kakao maslac.

Postoji mnogo proizvoda baziranih na kakao puteru, uključujući kreme, ulja i losione, koji se mogu koristiti za sve delove tela.

Ovaj maslac je biljna mast dobijena iz kakao zrna sorte Arriba Nacional, i sadrži obilje zasićenih masti.

Bogat je antioksidantima i pruža brojne koristi za zdravlje kože. Zahvaljujući visokom sadržaju antioksidanata, bori se protiv slobodnih radikala, sprečavajući tako pojavu prvih znakova starenja i štetnih uticaja okoline na kožu. Osim što se može koristiti u obliku krema, losiona i ulja, može se konzumirati i sirov.

Zahvaljujući sastojcima kao što su dopamin, triptofan, cink, omega-6 i omega-9 masne kiseline, koje su esencijalne za kožu, kakao puter obnavlja i osvežava umornu kožu.

Njegova upotreba je posebno korisna tokom letnjih meseci za negu kože i kose. Bogat vitaminom E i odličan je zaštitar kože, štiteći je od štetnih uticaja sunčevih zraka.

Ovaj sastojak se često koristi u kvalitetnoj kozmetici zbog svojih izuzetnih hidratantnih svojstava. Osim što omekšava kožu, smanjuje bore i vraća joj elastičnost, stvarajući tanak zaštitni sloj od UV zraka i drugih negativnih uticaja.

Prikladan je za sve tipove kože, posebno za osetljivu, suvu i zahtevnu kožu.

Brzo se upija i ne ostavlja masan trag. Može se koristiti pre, za vreme i posle sunčanja, pružajući koži trenutnu hidrataciju i ublažavanje. Smanjuje suvoću kože i poboljšava njenu elastičnost.

Kako bi se postigla prirodna preplanulost, kakao maslac se može naneti na telo pre i posle sunčanja.

Može se koristiti u obliku losiona, ulja ili krema, kao i u ishrani. Deluje povoljno na usporavanje procesa starenja, umiruje i obnavlja kožu, poboljšava teksturu kose i olakšava brijanje. Ima nisku tačku topljenja, već na 35°C.

Upotreba:

Koristite ga za pripremu sirovih čokoladnih poslastica, kao dodatak dezertima ili u šejkovima.

Za sunčanje:

Može se koristiti kao krema za sunčanje sa efektom intenzivnog tamnjenja, pružajući dugotrajnu hidrataciju i sjajnu kožu.

Koristite ga umereno, držeći se preporučene dnevne doze od 30g, i čuvajte ga na temperaturi ispod 42°C da bi se očuvali svi hranljivi sastojci. Nakon otvaranja, čuvajte ga u frižideru.

Proizvod ne sadrži veštačke dodatke poput boja, aditiva, konzervansa, zaslađivača ili glutena.

Pakovanje 100g We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top