Marcipan za kolače 200g
Marcipan za kolače, torte, bombone, medenjake i drugie slatkiše. Veoma se lako oblikuje i može se obojiti bojom za kolače, pa se koristi i za dekoraciju torti umesto fondana.
Sastav:
Badem 54%, šećer, voda, invertni šećerni sirup, stabilizator (invertaza).
Ako volite minjon možete probati naš recept.😊
Recept:
Potrebni sastojci:
2 jaja
120 g šećera
1 Vanilin šećer
100 ml vode
3 kašike kakaa u prahu
75 g maslaca
120g oštrog brašna
300 g marcipana
80 g oljuštenih pistaća
300 g Lino Lade nugat
Priprema:
- Zakuvajte 100 ml vode, sklonite sa ringle pa umešajte kakao dobro mešajući da ne dobijete grudice. Mešajte dok ne dobijete gustu glatku pastu. Dodajte omekšali maslac i ponovno dobro mešajte do glatke smese.
- Jajima dodajte šećer, vanilin šećer i dobro mešajte mikserom dok se jaja ne umute dobro i sav šećer ne rastopi. Lagano sipajte pripremljenu smesu sa kakaom neprestano mešajući.
- Kad je smesa dobro povezana, dodajte brašno i pomešajte ja varjačom kuhačom. Kalup za pečenje ( 20×35 cm ) obložite papirom za pečenje, premažite uljem, pa u njega sipajte pripremljenu smesu.
- Lagano poravnajte i pecite 15 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 190°C.
- Pečenu koru pustite da se ohladi i presecite je na 2 jednaka dela.
- Od polovine namažite Lino Ladom nugat sa po jedne strane.
- 120 g marciipana dobro pomešajte sa sitno mlevenim pistaćima i rastanjite na veličinu kore .
- Pažljivo prebacite na jednu polovinu kore premazanu Lino Ladom, a preko nje stavite marcipan.
- Poklopite preostalom polovinom kore tako da namazana polovina ide na marciipan. Kolač poklopite nečim ravnim i težim i stavite u frižider na 2 do 3 sata.
- Izvadite iz frižidera i isecite na kocke dužine 20 cm i širine od 2,5-3 cm pa ih stavite na rešetku.
- Maslac na laganoj vatri dobro zagrejte neprestano mešajući dok ne postane providan pa ga prelijte preko izlomljene čokolade. Čokoladu stavite da se rastopi na pari i mešajte dok ne postane potpuno glatka.
- Otopljenom čokoladom dobro i pažljivo prelijte koru, pa ih ostavite na sobnoj temperaturi da se čokolada malo stegne.
Posluživanje:
Pažljivo nasecite na kocke i stavite u frižider da se čokolada stegne do kraja. Prijatno 😊
Cena se redovno ažurira