Agar Agar biljni želatin u prahu 70g We Are One

620 RSD

Agar Agar u prahu je prirodni biljni želatin za želiranje koji se dobija od crvenih morskih algi pod nazivom Gelidium.Prah je bez ukusa i mirisa, a najčešće se koristi kao veganska alternativa želatinu.

 

Agar Agar biljni želatin u prahu 70g

Agar Agar u prahu je prirodni biljni želatin za želiranje koji se dobija od crvenih morskih algi pod nazivom Gelidium.Prah je bez ukusa i mirisa, a najčešće se koristi kao veganska alternativa želatinu.

Ova alga je prozračno-crvenkasto-smedje boje. Nalazi se na obalama Tihog okeana u Kini, Japanu i Šri Lanki. Zatim, raste i duž obale Južnoafricke Republike na dubinama od 100 metara. Veoma cesto naraste i do tri metara u duzinu.

Još jedna prednost agar agara je njegova kalorična vrednost, odnosno, njegovo odsustvo (tj. 0 kcal).

Ovaj želatin telo ne metaboliše, dok u 100 grama proizvoda sa želatinom sadrži 355 kcal.

Veganski želatin i za telo je prebiotik.

Naša creva su naseljeni mikroorganizmima koji se hrane na njoj, zahvaljujući ovakvoj ishrani stvaraju pozitivnu mikrofloru. Takođe, ti mikroorganizmi proizvode agar-agar u amino kiseline, vitamine i druge korisne elemente u tragovima.

Agar agar sadrži grublje vlakno u velikoj količini, tako da se toksini, soli teških metala, žlezde izlučuju iz tela, tako je osigurano efikasno čišćenje jetre od štetnih komponenti. Osim toga dobro se bavi problemom povećanja formiranja ploda u crevima, prilagođava kiselost želudačne tečnosti i okružuje zidove želuca.

Agar agar utiče na povećanje imuniteta, smanjenje holesterola u krvi i stabilizacija nivoa glukoze.

Ovaj dodatak ishrani u našem organizmu izvozi korisne elemente, kao što su magnezijum, gvožđe, kalcijum, kalijum, jod, mangan, fosfor, cink. Korisni elementi zauzvrat stimulišu funkcije štitne žlezde i poboljšavaju metabolizam. U obliku želea je izuzetno cvrste strukture i postojanosti.

Sadrže galaktopiranoze (jedna vrsta osnove polisaharida), to jest prirodne šećere, koji su pogodni za upotrebu u dijetalnij ishrani. Zatim, agrofite koji na neki način prenose svoju hladnu energiju na organizam, čime umiruju upalne procese i druga topla stanja, koja mogu imati negativan uticaj na srce i pluća.

Alge uopsteno podstiču varenje i peristaltiku creva, omekšavaju stolicu i deluju umirujuće na upaljene hemoroide. Algininska kiselina, kao sundjer, upija toksine i radioaktivne supstance iz organizma, koji se nakon toga putem stolice izlučuju van.

Agar agar sadrži 80% vlakana, ne sadrži masnoće i proteine, a ima malu količinu šećera.

Deset grama ili dve kašičice agara, sadrži svega tri kalorije. Takođe sadrži malu količinu joda i drugih minerala. Želatin upija glukozu u želucu, prolazi kroz probavni sistem vrlo brzo i sprečava zadržavanje i skladištenje viška masnoće.

Svojstvo upijanja vode takođe pomaže u eliminaciji suvišne tečnosti . Zbog velike količine vlakana agar koristi se i kao laksativ. U odnosu na običan želatin želatin iz algi ima mnogo veću moć želiranja i stabilniji je na sobnoj temperaturi u odnosu na želatin.

Način upotrebe:

Koristi se 1% u odnosu na količinu vode (1g/100ml). Pre upotrebe prah razmutiti u malo vode (da nije vrela), zatim u odgovarajućoj količini vode kuvati pet do sedam minuta.

Kod pripreme jela u kojima ćete koristiti ovaj veganski želatin možete dodati i sve ostale sastojke osim dodavanja vode. Jedini uslov je da temperatura vode u kojoj je prah otopljen ne sme biti ispod 50 stepeni.

Nakon što ste dodali sve sastojke u rastvor vode i praha – smesu ostavite da odstoji kako bi očvrsnula.

Koristi se za razne dezerte, sladolede, krem supe… Daje osećaj sitosti pa se može koristiti u raznim dijetama.

Sastav:

100% prah dobijen iz Gelidium alge.

Način proizvodnje:

Bez laktoze, Vegan, Vegetarian.

Pakovanje 70g We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top