Otkrijte moć koju pruža potpuno čista crna maka! Povećajte libido, energiju, raspoloženje, zdravlje kostiju i prostate uz jednu od najkvalitetnijih maka na svetu. Crna maka se ističe među drugim vrstama make po svom jedinstvenom biohemijskom sastavu. Kao najređa sorta, čini samo 10-15% ukupne proizvodnje make, ali sadrži najveći udeo bioaktivnih komponenti u odnosu na žutu i crvenu maku.

Pomaže kod:

  • Andropauze
  • Erektilne disfunkcije
  • Plodnosti kod muškaraca
  • Mentalnog fokusa i koncentracije
  • Sportske snage i izdržljivosti

Crna maka je jedna od tri vrste peruanske make, razlikujući se ne samo po boji već i po biohemijskom sastavu. Ova retka sorta čini samo 10-15% ukupne žetve i sadrži najveći procenat bioaktivnih supstanci u poređenju sa žutom i crvenom makom.

Tradicionalna upotreba U vreme Inka, crna maka je bila hrana za plemiće i smatrana je darom bogova. Drevni narodi su je koristili u medicinskoj praksi za povećanje snage, izdržljivosti, plodnosti i za lečenje ženskih bolesti. Često je nazivaju „peruanski ginseng“.

Maka (Lepidium Peruvianum Chacon) je povrće iz porodice Brassicaceae, poreklom iz Perua. Kao adaptogena biljka, uspeva u negostoljubivim uslovima zahvaljujući svojoj sposobnosti prilagođavanja, što joj donosi naziv “pametna biljka“. Na sličan način funkcioniše i u ljudskom telu, prepoznajući njegove potrebe i uspostavljajući ravnotežu u radu organa i proizvodnji energije.

Peruanska maka postoji u tri vrste koje se različito uzgajaju: žuta maka čini 60% ukupne proizvodnje, crvena 30%, a crna 10%. Razlike u bojama su značajne jer svaka vrsta sadrži specifične koncentracije blagotvornih alkaloida makaena. Crvena sorta je tradicionalno ženski izbor u Andima, crna je pretežno za muškarce, dok se žuta koristi za decu i starije osobe.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top