Gelatinizovana maka

Gelatinizovana maka se preporučuje osobama koje imaju izazove sa varenjem sirove make.

Maka, ili Lepidium Peruvianum Chacon, potiče iz porodice Brassicaceae i ima svoje poreklo u Peruu. Karakteriše je adaptogenost, što znači da se prilagođava izazovnim uslovima. Zbog ove osobine, nazivamo je „inteligentnom biljkom“ jer deluje na sličan način kao u ljudskom organizmu. Sposobna da prepozna potrebe našeg tela i pomaže u održavanju ravnoteže u funkcionisanju organa i proizvodnji energije.

Evo nekoliko ključnih razloga zašto biste trebali koristiti maku:

  1. Bogatstvo hranljivih materija: Izuzetno je bogata hranljivim materijama kao što su bakar, gvožđe, magnezijum i kalcijum. Pruža obilje esencijalnih nutrijenata za optimalno funkcionisanje organizma.
  2. Adaptogene karakteristike: Poznata je kao adaptogen, što znači da može pomoći telu da se prilagodi stresu i promenama. Poboljšava fizičku i mentalnu izdržljivost, smanjujući umor i poboljšavajući opšte zdravlje organizma.
  3. Poboljšanje hormonalne ravnoteže: Za žene može biti od pomoći u regulisanju menstrualnih ciklusa, ublažavanju simptoma PMS-a i menopauze, kao i poboljšanju plodnosti. Kod muškaraca, može povećati libido, poboljšati seksualnu funkciju i podržati zdravlje prostate.
  4. Antioksidativna svojstva: Poseduje antioksidativna svojstva koja pomažu u zaštiti ćelija od oštećenja slobodnim radikalima, što doprinosi opštem zdravlju i sprečava prevremeno starenje.
  5. Povećanje energije i izdržljivosti: Može pružiti prirodni energetski podsticaj, poboljšavajući izdržljivost, mentalnu jasnoću i fokus. To je čini je idealnim dodatkom za one koji su fizički aktivni ili žele poboljšati svoje performanse.
  6. Tradicionani izvor: Kroz istoriju, narodi Anda su koristili maku zbog njenih brojnih koristi po zdravlje, što potvrđuje njen status kao tradicionalnog i efikasnog prirodnog leka.

Uvereni smo da će maka biti odličan dodatak vašoj ishrani, pružajući vam brojne zdravstvene dobrobiti i unapređujući vaš opšti osećaj blagostanja.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top