Gelatinizovana maka

Gelatinizovana maka se preporučuje malom procentu ljudi koji imaju problema sa varenjem sirove make. Proizvodi se istih plodova kao i sirovi miks, ali prolazi kroz proces gelatinizacije umesto mlevenja nakon sušenja. To je čini prikladnom za ljude koji pate od digestivnih tegoba.

Sastav: Organska gelatinizovana maka mix 3 sorte peruanske make u prahu

Tradicionalna upotreba

U doba Inka, peruanska maka bila je privilegija plemića i smatrana je božanskim darom. Stari narodi su je tradicionalno koristili u medicinske svrhe radi povećanja snage, izdržljivosti, plodnosti i lečenja ženskih tegoba. Maku još nazivaju i „peruanskim ginsengom“.

Poznata kao Lepidium Peruvianum Chacon, potiče iz porodice Brassicaceae i ima poreklo u Peruu. Ova biljka se smatra adaptogenom, sposobnom da se prilagodi izazovnim uslovima.

Na sličan način deluje i u ljudskom organizmu, prepoznajući potrebe našeg tela i pomažući u održavanju ravnoteže u funkcionisanju organa i proizvodnji energije.

Peruanska maka dolazi u tri različite sorte u prirodi, koje se razlikuju po boji i učešću. Žuta maka čini 60% ukupne proizvodnje, crvena 30%, dok crna zauzima 10%. Boja ima veliki uticaj jer svaka sorta nosi specifičnu koncentraciju alkaloida makaena.

Crvenu maku su tradicionalno koristile žene u Andima, dok su muškarci često preferirali crnu. Žutu su često koristili kod dece i starijih osoba.

Kako vam gelatinizovana maka može ulepšati život?

Danas je nauka pokazala, a stotine hiljada iskustava korisnika potvrdilo, da svakodnevni unos samo jedne kašike dnevno kvalitetnog praha ove biljke može značajno uticati na vaš organizam tako što:

  • Povećava energiju (otklanja simptome hroničnog umora)
  • Povećava izdržljivost i snagu
  • Ima pozitivno dejstvo na libido i plodnost kod oba pola
  • Balansira hormone prirodno, tamo gde su u disbalansu
  • Poboljšava raspoloženje, i utiče pozitivno na fokus i koncentraciju
  • Nema nijedno neželjeno dejstvo

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top