Gelatinizovana maka u prahu 100g We Are One

750 RSD

Gelatinizovana Maka u Prahu: Ključ za Hormonalni Balans i Vitalnost

Gelatinizovana Maka u Prahu: Ključ za Hormonalni Balans i Vitalnost

Gelatinizovana maka u prahu predstavlja ključni element za očuvanje hormonalnog balansa i vitalnosti, posebno za osobe sa osetljivim varenjem. Zahvaljujući procesu gelatinizacije, peruanska maka postaje lako svarljiva i omogućava optimalnu apsorpciju hranljivih sastojaka.

Sastav i Tradicionalna Upotreba

Ovaj izuzetan proizvod sastoji se isključivo od 100% gelatinizovane make u prahu, koji predstavlja mešavinu crne, crvene i zlatne make. U vreme Inka, peruanska maka je bila simbol moći i plodnosti. Tradicionalno korišćena za jačanje organizma, ova biljka je cenjena adaptogen koja se prilagođava potrebama tela.

Peruanska maka dolazi u tri varijante – crvena (30%), žuta (60%), i crna (10%). Različite boje nose specifične koncentracije alkaloida makaena, koje imaju blagotvoran uticaj na zdravlje. Na primer, crvena maka je preferirana od strane žena zbog svojih koristi za reproduktivno zdravlje.

Hranljivi Sastav i Benefiti

Osim bogatstva vitaminima B, C, i E, kao i esencijalnim aminokiselinama, peruanska maka je ključni izvor hranljivih materija. Njena adaptogena svojstva stimulišu endokrini sistem, pozitivno utičući na hormone i vitalnost.

Benefiti uključuju:

  • Poboljšanje izdržljivosti i seksualne energije
  • Balansiranje hormona kod oba pola
  • Povećanje fokusa i imuniteta
  • Olakšavanje simptoma PMS-a i menopauze

Upotreba i Doziranje

Preporučena dnevna doza je 3-5 grama, što odgovara punoj do dve kafene kašičice. Maku možete lako konzumirati dodavanjem u napitke ili obroke, pružajući vam jednostavan način da unesete ove korisne hranljive sastojke u svoju ishranu.

Nutritivna vrednost na 100g:

  • Energetska vrednost: 1445 kJ / 344 kcal
  • Masti: 0g (od kojih zasićene masne kiseline: 0g)
  • Ugljeni hidrati: 73g (od kojih šećeri: 17g)
  • Proteini: 11g
  • So: 0g

Napomena:

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 100g We are one

Cena se redovno ažurira 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top