Ječam

Ječam je jedna od najuniverzalnijih zrnastih kultura, sa veoma lekovitim svojstvima. Još su rimski gladijatori bili hranjeni ječmenicom da bi bili izdržljiviji i snažniji.

Mnoge istraživačke studije su utvrdile da geršla sadrži i do 40 % nezasićenih masnih kiselina koje smanjuju nivo holesterola u krvi, što nije slučaj skoro ni sa jednom drugom žitaricom.

Geršla je veoma bogata mineralnim sastojcima kao što su fosfor,  kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum. Takođe sadrži sumpor, mangan, bakar, cink, fluor, jod, gvožđe, kobalt. Zahvaljujući velikom sadržaju hroma, ječam reguliše nivo šećera u krvi.

Geršla ima izrazita lekovita svojstva, jer smanjuje holesterol u krvi, jača funkcije organa za varenje, sprečava i leči opstipaciju i prevenira tumor na debelom crevu.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top