Ječam organski 500g Beyond

260.00RSD

Upotrebom ječma u ishrani, a i još nekih namirnica, smanjićemo kiselost krvi, koja je pogodna sredina za razvoj bolesti.

Ječam organski 500g

Organski ječam obiluje nezasićenim masnim kiselinama koje smanjuju nivo holesterola u krvi. Sadrži visok nivo vitamina A, D i E, veće količine vitamina B12 i pantetonske kiseline (neophodne za metabolizam masti, ugljenih hidrata i belančevina).

Od minerala obiluje kalijumom, gvožđem, magnezijumom, cinkom i fosforom. Dijetetska vlakna iz ječma hrane korisne bakterije u debelom crevu (prebiotici).

Kuvanjem ječma oslobađa se sluz koja povoljno deluje na organizam. Zbog visokog sadržaja rastvorljivih i sirovih biljnih vlakana povoljno utiče na regulisanje probave.

Geršla je lako svarljiva namirnica i potpomaže razbijanje proteina i masti životinjskog porekla nakupljenih u organizmu. Odavno je u narodnoj medicini poznat kao „lek“ koji umiruje upaljenu sluznicu unutrašnjih organa i kože, jača, tonizira. Čaj od ječma se koristi kod želudačno-crevnih bolesti. Leti se ovaj čaj koristi jer osvežava i rashlađuje organizam.

Uticaj na zdravlje:

Odličan za probavu, regulaciju holesterola.Ječam je odličan za probavu, kao regulator kiselosti u organizmu i za regulisanje holesterola u krvi. Bogat nezasićenim masnim kiselinama. Nijedna druga žitarica nema tako mnogo nezasićenih masnih kiselina i po tome je jedinstven.

Savremeni način života, sa mnogo brze hrane i šećera u ishrani dovodi do povećanja kiselosti krvi, a time i organizma uopšte. Nauka kaže da je jedan od uzroka poremećaja u organizmu promena ph vrednosti.

Zdrav organizam bi trebao biti neznatno bazan, a bolestan je kiseo. Upotrebom ječma u ishrani, a i još nekih namirnica, smanjićemo kiselost krvi, koja je pogodna sredina za razvoj bolesti. Geršla je blagotvorna za srce i kod srčanih bolesti, krv, tanko crevo, želudac, slezina, pankreas, žuč, nervni sistem, probavni sistem.

Preporučuje se kod povišenog holesterola, bolnih urinacija, edema, probavnih smetnji, hepatita, dijaree, dispepsije, predmenstrualnog sindroma i nesanice.

Kliničke studije su potvrdile da konzumiranje celih zrna ječma ili ječmenih proizvoda efikasno snižava holesterol, naročito loš (LDL).

Osim toga umanjuje i apsorpciju šećera čime smanjuju rizik od pojave dijabetesa tip 2.

Način pripreme:

Najbolje ga je potopiti uveče da odstoji jer će se brže skuvati.Pre kuvanja svež ječam isperite pod mlazom vode.Procedite ga jednom ili dva puta.

Stavite u šerpu tri puta više vode nego što ste stavili ječma. Sačekajte da voda provri, pa ga ubacite da se kuva. Oljuštena geršla će se znatno brže skuvati nego neoljuštena.

Sačekajte da provri, pa smanjite temperaturu kako bi se blago raskuvavo na nižoj temperaturi.

Oljuštenom ječmu treba nešto manje od sat vremena da bude gotov, dok neoljuštenom treba više od sat i po.

Sastav:

oljušteni ječam iz organskog uzgoja

Nutritivna vrednost na 100g:

Energ.vrednost 1300kJ/311Kcal

Proteini 10g

Ugljeni hidrati 57g

od kojih šećeri 0g

Masti 1,8g

Od kojih zasicene masne kiseline 0g

Biljna vlakna 4g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top