Nim

Snaga indijske biljke nim (Azadirachta indica) naglašena je još pre 4.500 godina.

Osnovne dobrobiti koja ona pruža su:

  • Efikasna je kod kožnih infekcija, osipa i bubuljica.
  • Jača imuni sistem.
  • Čisti krv i tako stvara prelepu i zdravu kožu.
  • Snažno deluje protiv virusa, gljivica i bakterija.

Neem (Azadirachta indica) je jedan od najmoćnijih čistača krvi i detoksikanata u ajur-vedi.

Na persijskom jeziku ovo drvo se zove drvo slobode, a u vedskim tekstovima se slavi kao SARVA ROGA NIVARIN – to jest lek protiv svih bolesti.

Pre nekoliko vekova NEEM je u Evropi i na Bliskom istoku dobio ime blagoslovljeno indijsko drvo zbog svoje sposobnosti da leči akne, čireve i prišteve. Stotine naučnih publikacija širom sveta danas veličaju sposobnost ovog drveta da uništava bakterije, viruse i gljivice i da smiruje upale.

NEEM ulje poseduje antivirusna, antibakterijska i antigljivična svojstava i zbog toga je nezamenjivo.

U tradicionalnoj i modernoj medicini, kozmetičkoj industriji i poljoprivredi. Izuzetno je korisno kod raznih kožnih problema kao što su akne, ekcemi, čirevi, gljivice, alergije, svrab i psorijaza,  ubrzava zarastanje manjih posekotina, opekotina, rana i modrica.

Kada se pomeša sa susamovim ili kokosovim uljem postaje odličan preparat za tretiranje peruti, vaški, svraba, suvoće i krastica na koži glave. Nim uljem se mogu tretirati gljivice na noktima, pucanje i ljuštenje noktiju.

Neem prah služi kao tonik za pankreas, podiže imuni sistem, čisti krv, detoksikuje organizam, čisti creva od parazita, pomaže u održavanju zdravlja mozga.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top