Nim ulje Eterra 30ml

470 RSD

Nim Ulje: Prirodni Čistač i Detoksikator za Kožu i Zdravlje

Nim Ulje: Prirodni Čistač i Detoksikator za Kožu i Zdravlje

Sastav: Nim ulje (Azadirachta indica)

Nim ulje je bogato raznovrsnim masnim kiselinama, uključujući mononezasićene kao što je oleinska kiselina (omega 9), polinezasićene poput linolne kiseline (omega 6), te zasićene masne kiseline poput palmitinske, stearinske i arahidne. Dobija se putem hladnog ceđenja plodova nim drveta, koje podsećaju na masline. Iako ima jak, specifičan miris koji podseća na sumpor i beli luk, njegova efikasnost ga čini neprocenjivim.

Poreklo i Tradicionalna Upotreba

Neem, ili Azadirachta indica, je zimzeleno stablo koje potiče iz Burme i Indije, ali se širi po celom tropskom i suptropskom regionu. Posebno je cenjeno zbog svog specifičnog staništa u polupustinjskim, ekološki čistim područjima. Različiti delovi ove biljke, uključujući koru, list i plod, vekovima su korišćeni u tradicionalnim ajurvedskim receptima.

U tradicionalnoj indijskoj medicini, list i ulje neema koristili su se za poboljšanje tena, kao zamena za sapun i šampon, za hidrataciju i negu kože, tretiranje bora i održavanje zdravlja noktiju i zanoktica.

Aktivni Sastojci i Njihove Koristi

Nim ulje sadrži preko 140 aktivnih jedinjenja, uključujući nimbin, nimbidicxvn i azadiraktin, kao i vitamin E i masne kiseline. Ovo čini nim ulje izuzetno korisnim za brojne primene, od nege kože do zaštite bilja.

Koristi Nim Ulja:

 1. Detoksikacija i Čišćenje:
  • Nim ulje je jedan od najefikasnijih prirodnih čistača krvi i detoksikatora, pomažući telu da se oslobodi toksina.
 2. Nega Kože:
 3. Nega Kose i Glave:
  • Kada se pomeša sa susamovim ili kokosovim uljem, odličan je za tretiranje peruti, svraba, suvoće kože glave i drugih problema poput gljivica na noktima.
 4. Upotreba u Poljoprivredi:
  • Nim ulje se koristi za smanjenje rasta štetočina kod biljaka, bez negativnog uticaja na ljude i korisne insekte.

Upotreba

Nega Kože:

 • Naneti ulje na problematično mesto na koži, nežno masirati i ostaviti da ga koža upije.
 • Ulje se može pomešati sa baznim uljem (susamovim, kokosovim, bademovim, maslinovim) u sledećoj proporciji: 1 deo nim ulja i 2 do 3 dela baznog ulja.

Nega Kose:

 • Dodati nekoliko kapi nim ulja u šampon ili direktno naneti mešavinu nim i baznog ulja na vlasište, ostaviti da deluje pre ispiranja.

Poljoprivreda:

 • Razrediti ulje vodom i koristiti kao prirodni pesticid za zaštitu biljaka.

Pakovanje 30ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top