Nim ulje Eterra 30ml

470 RSD

Nim ulje je izuzetno korisno kod raznih kožnih problema kao što su akne, ekcemi, čirevi, gljivice, alergije, svrab i psorijaza, ubrzava zarastanje manjih posekotina, opekotina, rana i modrica.

Nim ulje 30ml

Nim ulje dobija se hladnim ceđenjem plodova nim drveta, koji izgledom podseća na masline, ovo ulje ima jak, težak miris koji podseća na sumpor i beli luk.

Uprkos ne baš prijatnom mirisu u Indiji se ovo ulje koristi hiljadama godina zbog svoje izuzetne efikasnosti. Neem ulje je po sastavu veoma složeno prirodno ulje koje sadrži preko 140 aktivnih sastojaka.

Tri najvažnija aktivna jedinjenja:

  • Nimbin, nimbidicxvn i azadiraktin.
  • Sadrži vitamin E i masne kiseline.

Jedan od najmoćnijih čistača krvi i detoksikanata. Ulje sadrži preko 140 aktivnih supstanci. Mnogo naučnih publikacija objavljenih širom sveta veličaju sposobnost ove biljke.

Biljka Nim (Azadirachta Indica) je vrlo popularna zbog svoje efikasnosti u nezi kože i rešavanju kožnih problema.

Pomaže i ublažava opekotine, akne, bubuljice, iritiranu kožu. Neem ulje je izvrsno za negu i hidrataciju kože, tretiranje bora i vraćanje elastičnosti kože.

Snaga indijske biljke(Azadirachta indica):

Upotreba:

Poseduje antivirusna, antibakterijska i antigljivična svojstava i zbog toga je nezamenjiv u tradicionalnoj i modernoj medicini, kozmetičkoj industriji i poljoprivredi. Izuzetno korisno kod raznih kožnih problema kao što su akne, ekcemi, čirevi, gljivice, alergije, svrab i psorijaza, ubrzava zarastanje manjih posekotina, opekotina, rana i modrica.

Kada se pomeša sa susamovim ili kokosovim uljem postaje odličan preparat za tretiranje peruti, vaški, svraba, suvoće i krastica na koži glave. Nim uljem se mogu tretirati gljivice na noktima, pucanje i ljuštenje noktiju.

U nezi lica postiže odličan efekat u hidrataciji suve kože, jer koži daje neophodnu vlažnost i elastičnost. Od koristi je kod iritacije kože, svraba, crvenila, manjih ožiljaka i pigmentacije na koži.

Zbog svog antibakterijskog svojstva podjednako prija i masnoj koži jer čisti toksine iz pora i time sprečava širenje akni i bubuljica.

Upotreba nima u poljoprivredi:

Čudnovato drvo i stotine njegovih aktivnih spojeva nemaju nikakve toksične reakcije, tako da su korisne u zaštiti bilja i njegovoj proizvodnji. Smanjuje rast štetočina u usevima i kod biljaka, a pri tom nema negativnog uticaja na ljude, korisne insekte (pčele, leptire,…) i gliste.

Upotreba:

Naneti ulje na problematično mesto na koži, nežno masirati i ostaviti da ga koža upije. Ulje se može pomešati sa nekim baznim uljem (susamovim, kokosovim, bademovim, maslinovim…) i to u sledećoj proporciji: 1 deo nima i 2 do 3 dela baznog ulja.

Pakovanje 30ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top