Tempeh

Tempeh je izuzetno hranljiv i ukusan proteinski proizvod od fermentisanih sojinih zrna od u vidu šnicli. Šnicle su začinjenene tamari soja sosom koji brzo daje osećaj sitosti.

Spada u najbolje izvore posnih biljnih proteina.

Tofu je poznatiji proizvod, pravi se od zgrušanog sojinog mleka presovanog u čvrste bele blokove. Postoje tofui različitih tekstura (čvrst, mek, svilenkast).

Pravi od fermentisanog sojinog zrna koje se zatim sabija u čvrste blokove. Može da sadrži različite začine, laneno seme, kinou, integralni pirinač. Ima jači ukus, dok je tofu neutralniji i upija ukuse hrane sa kojom se priprema. Oba proizvoda se koriste kao hranljiva zamena za meso i mogu se pripremati na različite načine.

Bogat biljnim vlaknima neophodnim za efikasno varenje. Može se koristiti sirov i pržen.

Pomaže smanjenju nivoa holesterola u krvi, jača bubrege, bešiku i reproduktivne organe i poseduje preventivna svojstva protiv kancera. Preporučuje se i osobama koje pate od dijabetesa, jer vlakna i proteini u tempehu pomažu u držanju nivoa šećera u krvi pod kontrolom.

Bogat je proteinima, vitaminima B grupe, sadrži značajne količine mangana, fosfora, magnezijuma i gvožđa. Obezbeđuje organizmu korisne prebiotike – vlakna koja utiču na razvoj dobrih bakterija u digestivnom traktu. U

Posno, bez holesterola, bez aditiva.

Veoma primamljiv za osobe koje su u prelaznoj fazi ka prestanku konzumiranja namirnica životinjskog porekla. Služi se podgrejan povrće i žitarice, a može se dodati i u sendviče! Sirovi tempeh se može se propržiti, a može se dodavati i u jela koja se kuvaju ili dinstaju.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top