Organski Tempeh sirovi 200g Beyond

290 RSD

Organski Tempeh sirovi izuzetno je hranljiv i ukusan proteinski proizvod od fermentisanih sojinih zrna od organski proizvedene soje u vidu šnicli začinjenih tamari soja sosom koji brzo daje osećaj sitosti.

 

Nema na zalihama

Organski Tempeh sirovi 200g

Organski tempeh sirovi izuzetno je hranljiv i ukusan proteinski proizvod od fermentisanih sirovih sojinih zrna od organski proizvedene soje u vidu šnicli začinjenih tamari soja sosom koji brzo daje osećaj sitosti.

Tempeh je veoma primamljiv za osobe koje su u prelaznoj fazi ka prestanku konzumiranja namirnica životinjskog porekla. Služi se podgrejan uz povrće i žitarice, a može se dodati i u sendviče! Veoma je važan i zdrav sastojak pre svega vegetarijanske ishrane.

Soja je bogata biljnim proteinima, ugljenim hidratima i zdravim masnoćama (polinezasićenim masnim kiselinama), te se samim tim preporučuje u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, karcinoma, osteoporoze i raznih problema u menopauzi.

Kao jedina biljka koja sadrži sve proteine (svih osam amino kiselina) potrebne za normalan rad zdravog organizma (i to 40%, što je najveći procenat u biljkama), soja se rado preporučuje vegetarijancima kao zamena za proteine životinjskog porekla.

Njen sadržaj ugljenih hidrata sasvim je dovoljan da zadovolji potrebe organizma, a da pri tom ne utiče nepovoljno na nivo insulina. Polinezasćene masne kiseline – linolna i linoleinska, regulišu pravilan rad srčanog mišića i normalan krvni pritisak. S obzirom da soja sadrži i dosta rastvorljivih biljnih vlakana, ona potencijalno snižava holesterol i utiče na prevenciju kardiovaskularnih oboljenja.

Takođe, zbog velikog sadržaja rastvorivih biljnih vlakana, tempeh se preporučuje i osbama koje pate od opstipacije, jer ova vlakna nabubre u crevima i pospešuju izbacivanje stolice.

Samim tim, soja se savetuje i u prevenciji raka debelog creva, kod opstipacije, divertikula i hemoroida. Soja, dalje, sadrži dosta kalcijuma, što je veoma važno, naročito u menopauzi, kada je proizvodnja kalcijuma smanjena.

Ona sadrži i izoflavone, supstance slične estrogenu, čija je proizvodnja u menopauzi smanjena, a koji utiču na talase toplote (valunge). Stoga se soja u svakom slučaju preporučuje kao sastojak vegetarijanskih obroka dva do tri puta dnevno.

Soja je i jedna od retkih biljaka koja sadrži vitamin B12, čije odsustvo može dovesti do anemije kod vegetarijanaca, pa je to razlog više što se preporučuje kao sastavni deo vegetarijanske ishrane.

Bogat biljnim vlaknima neophodnim za efikasno varenje. Pomaže smanjenju nivoa holesterola u krvi, jača bubrege, bešiku i reproduktivne organe i poseduje preventivna svojstva protiv kancera.

Preporučuje se i osobama koje pate od dijabetesa, jer vlakna i proteini u tempehu pomažu u držanju nivoa šećera u krvi pod kontrolom. Bogat je proteinima, vitaminima B grupe, sadrži značajne količine mangana, fosfora, magnezijuma i gvožđa.

Može se propržiti, a može se dodavati i u jela koja se kuvaju ili dinstaju.

Sastav:

fermentisana soja iz organskog uzgoja, sirće, starter kultura.

Nutritivni sastav u 100g:

Energ.vrednost 1598kJ / 385Kcal

Proteini 18,3g

Ugljeni hidrati 11,9g

Masti 21,4g

Alergeni:

soja (potencijalni alergeni)

Pakovanje 200g Beyond

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top