Tempeh sirovi 200g Macrobiotic

250.00RSD

Tempeh sirovi je izuzetno hranljiv i ukusan proteinski proizvod od fermentisanih sojinih zrna u vidu šnicli začinjenih tamari soja sosom koji brzo daje osećaj sitosti.

Tempeh sirovi 200g

Tempeh sirovi je izuzetno hranljiv i ukusan proteinski proizvod od fermentisanih sojinih zrna u vidu šnicli začinjenih tamari soja sosom koji brzo daje osećaj sitosti.

Tempeh je bogat biljnim vlaknima neophodnim za efikasno varenje.Veoma primamljiv za osobe koje su u prelaznoj fazi ka prestanku konzumiranja namirnica životinjskog porekla. Služi se podgrejan uz povrće i žitarice, a može se dodati i u sendviče! Može se propržiti, a može se dodavati i u jela koja se kuvaju ili dinstaju.

Tempeh ima veoma nizak procenat masti, ali je veoma bogat proteinima. Takođe, odličan je izvor važnih minerala kao što su gvožđe i kalcijum, vitamini B grupe, A i C.

Tempeh sadrži velike količine mangana, bakra, fosfora, rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana, kao i velike količine masnih kiselina. Preporučuje se i osobama koje pate od dijabetesa, jer vlakna i proteini u tempehu pomažu u držanju nivoa šećera u krvi pod kontrolom.

Bogat je proteinima, vitaminima B grupe, sadrži značajne količine mangana, fosfora, magnezijuma i gvožđa. Koriste ga vegani i osobe koje ne konzumiraju meso. Tempeh obezbeđuje organizmu korisne prebiotike – vlakna koja utiču na razvoj dobrih bakterija u digestivnom traktu. Prirodni izvor vitamina B12. Daje veliku energiju i vitalnost.

U istraživanju Univerziteta iz Poznanja rađenom 2013. u laboratorijskim uslovima otkriveno je da tempeh stimuliše rast veoma korisne bakterije crevne flore, Bifidobacteriuma.

Sastav:

Soja, starter kultura i soja sos.

Napomena:

Posno, bez holesterola, bez aditiva.

Način pripreme:

Dobijen prirodnom fermentacijom termički obrađene soje.

Upotrebiti u roku od 3 dana nakon otvaranja.

Nutritivna vrednost 100g :

Energetske vrednosti 722kJ/172kcal

Proteini 24 %

Masti 4 %

Mgljeni hidrati 10 %.

Pakovanje 200g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top