Tempeh sirovi 200g
Tempeh sirovi je izuzetno hranljiv i ukusan proteinski proizvod od fermentisanih sojinih zrna u vidu šnicli začinjenih tamari soja sosom koji brzo daje osećaj sitosti.
Tempeh je bogat biljnim vlaknima neophodnim za efikasno varenje.Veoma primamljiv za osobe koje su u prelaznoj fazi ka prestanku konzumiranja namirnica životinjskog porekla. Služi se podgrejan uz povrće i žitarice, a može se dodati i u sendviče! Može se propržiti, a može se dodavati i u jela koja se kuvaju ili dinstaju.
Tempeh ima veoma nizak procenat masti, ali je veoma bogat proteinima. Takođe, odličan je izvor važnih minerala kao što su gvožđe i kalcijum, vitamini B grupe, A i C.
Tempeh sadrži velike količine mangana, bakra, fosfora, rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana, kao i velike količine masnih kiselina. Preporučuje se i osobama koje pate od dijabetesa, jer vlakna i proteini u tempehu pomažu u držanju nivoa šećera u krvi pod kontrolom.
Bogat je proteinima, vitaminima B grupe, sadrži značajne količine mangana, fosfora, magnezijuma i gvožđa. Koriste ga vegani i osobe koje ne konzumiraju meso. Tempeh obezbeđuje organizmu korisne prebiotike – vlakna koja utiču na razvoj dobrih bakterija u digestivnom traktu. Prirodni izvor vitamina B12. Daje veliku energiju i vitalnost.
U istraživanju Univerziteta iz Poznanja rađenom 2013. u laboratorijskim uslovima otkriveno je da tempeh stimuliše rast veoma korisne bakterije crevne flore, Bifidobacteriuma.
Sastav:
Soja, starter kultura i soja sos.
Napomena:
Posno, bez holesterola, bez aditiva.
Način pripreme:
Dobijen prirodnom fermentacijom termički obrađene soje.
Upotrebiti u roku od 3 dana nakon otvaranja.
Nutritivna vrednost 100g :
Energetske vrednosti 722kJ/172kcal
Proteini 24 %
Masti 4 %
Mgljeni hidrati 10 %.
Pakovanje 200g Macrobiotic