Zajic biljna mleka u prahu

Zajic biljna mleka u prahu pogodna su za osobe sa intolerancijom na laktozu iz kravljeg mleka kao i osobe osetljive na gluten. Pogodna su za vegane.

Mleka u prahu su zdravi i lako svarljivi proizvodi visoke nutritivne vrednosti. Raznolika i uravnotežena ishrana jedan je od najvažnijih činjenica koje utiču na ukupno blagostanje organizma. Uključivanje  ovih mleka u ishranu donosi mnogobrojne prednosti.

Proizvedeni su od genetski ne modifikovanog zrna žitarica i predstavljaju izvor proteina, vitamina, minerala i ugljenih hidrata koji sporo sagorevaju.

Ne sadrže holesterol, laktozu i gluten. Ne preporučuje se kao zamena za kravlje mleko za decu ispod 3 godine. Dugotrajno, sterilizovano i homogenizovano mleko u prahu vrhunskog kvaliteta. Izuzetno su prijatnog ukusa.

Koje su prednosti konzumiranja mleka u prahu u odnosu na kravlje mleko?

  • Sadrže samo biljne proteine, biljni proteini doprinose manjem gubitku kalcijuma
  • Ne sadrže laktozu, oko 75% svetske populacije je netolerantno na laktozu
  • Ne sadrže gluten
  • Smanjuju holesterol
  • Ne sadrže hormone dok kravlje mleko može sadržati prirodne ali i sintetičke hormone koji mogu uticati na ispravno funkcionisanje organizma,
  • Bogata izoflavonima, samo jedna šoljica sadrži oko 20 mg izoflavona. Izoflavoni su fitonutrienti koji se u telu pretvaraju u biljne estrogene, sastojke koji pomažu u sprečavanju širenja raka, snižavaju ukupan nivo holesterola i triglicerida u krvi, tako štite od srčanih bolesti.

 Cena se redovno ažurira

Nijedan proizvod ne odgovara izabranim kriterijumima.

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top