Badem pečeni neslani 100g

110 RSD

Pečeni bademi su ukusne i hranjive grickalice prepune raznih zdravstvenih blagodeti.

Badem pečeni neslani 100g

Badem pečeni neslani je ukusna i hranjiva grickalica prepuna raznih zdravstvenih blagodeti.Prepun je vitamina i minerala koji našem telu daju potrebnu količinu hranjivih materija i čine nas zdravima.

Samo nekoliko badema dnevno može da nam pomogne u poboljšanu zdravlja srca, a pomažu u borbi protiv bolesti poput dijabetesa i Alchajmerove bolesti.

S njim unosite i ključne hranjive materije kao što su vitamin E, kalcijum, magnezijum i kalijum, kao i belančevine i vlakna.

U 100 grama badema nalazimo:

 • oko 20g ugljenih hidrata od čega polovinu čine dijetalna vlakna, što je oko polovine potrebnih vlakana dnevno. Dijetalna vlakna nedostaju većini ljudi koji se hrane klasičnom zapadnjačkom prehranom. Vrlo su važna za dobro varenje pa služe kao hrana dobrim bakterijama – probioticima – u našem sistemu za varenje.
 • 21 gram belančevina, što je 42% od dnevne preporučene količine za odraslu osobu.
 • bogati su zdravim mastima pa tako 100 grama badema sadrži 49 grama masti, od kojih su 31 gram mononezasićene masne kiseline, a 12 grama polinezasićene masne kiseline.
 • 140% preporučene dnevne količine mangana, 75% magnezijuma, 60% bakra, 50% fosfora, 130% vitamina E, 51% riboflavina (B2)

U bademu, kao i kod maslinovog ulja, preovladavaju mononezasićene masne kiseline. Sa gledišta tipa ulje badema može poslužiti kao zamena maslnovom ulju a opštepoznata činjenica je da su ove kiseline korisne u prevenciji srčanih udara.

Po rečima stručnjaka rizik od srčanog udara se smanjuje skoro za polovinu. Prema tome ukoliko imate problema na srčanoj liniji, upotrebom ovih koštunjavih plodova možete sebe poštedeti velikih problema u tom delu. Konzumiranje na duže staze uspešno koriguje problem sa hipertenzijom (povećanim krvnim pritiskom).

Za pomoć vašem karidio sistemu biće dovoljno samo da zamenite zasićene životinjske masti masnoćom badema i time automatski smanjite rizik od srčanog udara i visokog pritiska. Badem će vam takođe pomoći da smanjite vrednosti svog lošeg holesterola LDL.

Današnji tip ishrane vodi pretilosti i konstantnom riziku od pojave šećerne bolesti.

Ali, ako u svoju ishranu ubacimo badem (50 dnevno) to može dovesti do obaranja glikemijskog indeksa obroka i samim tim smanjenje šećera u krvi.

Pravilna ravnoteža šećera omogućiće popravak opšteg zdravstvenog stanja organizma i izbeći rizike koje taj šećer nosi. Gorki bademi sadrže vitamin B17 koji trenutno važi za jednog od udarnih vitamina u borbi sa kancerom. Takođe, njegovo dejstvo na organizam je alkalno tako da smanjuje PH kiselost koja je preuslov za razvoj tumorskih oboljenja.

Sadrže visak nivo proteina što je vrlo korisno u borbi sa gubitkom telesne mase kod malignih bolesti. Današnji nezdrav način života stvara u organizmu slobodne radikale. Oni su u zadnje vreme prepoznati kao uzročnici sve više bolesti pa i onih najtežih – malignih.

Da biste smanjili količinu slobodnih radikala i štetu koju oni nanose biće vam potrebni antioksidansi. Vitamin E kojima su bogati je jedan od antioksidansa koji će vam u tome pomoći a badem sadrži velike količine tog vitamina.

Lekovita svojstva badema:

 • Štiti od moždanog i srčanog udara
 • Pomaže detoksikaciji organizma
 • Učestvuje u regulaciji nivoa šećera u krvi
 • Neutrališe gorušicu
 • Utiče blagotvorno na nervni sistem
 • Spušta nivo lošeg holesterola.
 • Poboljšava moždanu funkciju
 • Štiti od slobodnih radikala
 • Dobar je u regulaciji viška kilograma
 • Sprečava nastanak kamenja u žučnoj kesi

Napomena:

Kada je u pitanju konzumiranje ovih orašastih plodova najbolje je da izaberate pečen. Pečenjem ne gube svoja hranljiva svojstva.

U ponudi imamo i bademe slane.  Možete poručiti i sveže mlevene.

Sastav:

badem.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija kj 2697

Energija kcal 652 kcl

Masti 57g

od kojih su zasićene masti 6g

Ugljeni hidrati 8g

od kojih su šećeri 25g

Badem pečeni neslani 100g rf

Original pakovanje 3kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top