Čaj od Bokvice 100g

110 RSD

Čaj od bokvice: Prirodno rešenje za brojne tegobe

Čaj od bokvice: Prirodno rešenje za brojne tegobe

Čaj od lista bokvice koristi se u narodnoj medicini od upale grla do problema sa varenjem. Bokvica se koristi već vekovima kao efikasno prirodno sredstvo za očuvanje zdravlja i blagostanja.

Lekovita svojstva:

  • Protivupalno dejstvo: Listovi bokvice su bogati taninima, flavonoidima i iridoidnim glikozidima koji imaju snažno protivupalno dejstvo. Ovo ih čini korisnim u tretiranju upala grla, pluća i kože.
  • Pomoć kod gastrointestinalnih problema: Koristi se za ublažavanje simptoma dijareje, grčeva, kao i čira na dvanaestopalačnom crevu i želucu. Takođe, može da reguliše učestalost mokrenja i poboljša rad digestivnog trakta.
  • Ekspektorans i diuretik: Listovi bokvice podstiču lučenje tečnosti u plućima, olakšavajući iskašljavanje guste i suve sluzi. Istovremeno, deluje kao diuretik, pomažući u eliminaciji viška tečnosti iz organizma.
  • Antimikrobno dejstvo: Bokvica poseduje svojstva koja joj omogućavaju da se bori protiv mikroorganizama, što je posebno korisno kod infekcija i upala.
  • Pomoć kod otvorenih rana: Svež list bokvice se koristi kao melem za spoljašnje rane, pružajući brzo olakšanje i podržavajući proces zarastanja.

Način pripreme i upotreba:

  • Za pripremu čaja, tri supene kašike suvog lista bokvice potopite u 6 decilitara hladne vode i ostavite da odstoji preko noći. Nakon toga, procedite čaj i pijte po jednu šolju nezaslađenog čaja tri puta dnevno pre jela.
  • Spoljašnja primena: Sveži sok biljke se može koristiti za tretiranje otvorenih rana i infekcija kože.

Pakovanje 100g

Original pakovanje od 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top