Čaj od korena Belog Sleza 100g

490 RSD

Čaj od korena belog sleza 100g

Čaj od korena belog sleza (Althaeae radix) najčešće leči astmu, kašalj i bronhitis. Zbog velike količine sluzi daje se protiv upala organa za disanje i ždrela, a može se koristiti i kod upalnih procesa mokraćnih i polnih organa.

Od korena belog sleza se prave kapi za nos koje nisu agresivne i ne stvaraju zavisnost, te ih mogu koristiti deca i bebe. Preporučuje se kao sredsto za rane, čireve i upalu materice. Koren belog sleza se nikada ne kuva, nego se drži 12 sati u hladnoj vodi.

Način pripreme čaja od korena belog sleza:

U hladnu vodu potopiti i ostaviti preko noži da odstoji.

Tri supene kašike čaja potopiti u 6 decilitara hladne vode i ostaviti da odstoji preko noći pa procediti.  Po jednu šolju nezaslađenog čaja piti tri puta dnevno pre jela.

O belom slezu:

Familija:

Malvaceae

Narodna imena:

beli slez, bijeli šljez, pitomi slez, slezovina, šljez, šljezovina, trandovilje, trandafil, veliki slez.

Beli slez je jedna od naših najviše upotrebljavanih biljaka u lekovite svrhe. Koriste se praktično svi njeni organi kao oficijalne droge u srpskim i mnogim stranim farmakopejama.

Sluzavi napitak dobijen stajanjem korena belog sleza u prokuvanoj i ohladenoj vodi štiti sluzokožu od raznih nadražaja. Zbog toga se obično koristi za ublažavanje nadražaja prouzrokovanim suvim kašljem, za ispiranje sluzokože nosa i grla, kod inflamacija digestivnog trakta, a spolja kod infekcija kože i opekotina ili u kozmetičke svrhe.

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Zemlja porekla Srbija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top