Gotu Kola čaj 50g

399 RSD

Gotu kola se koristi za poboljšanje cirkulacije u mozgu, pa se primenjuje kod zaboravnosti i za povećanje intelektualnih sposobnosti i memorije.

Gotu Kola čaj 50g

Centella asiatica (Apiaceae), u nas poznata kao gotu kola, puzavica je koja se u tradicionalnoj kineskoj medicini koristi već stolećima.

Ova biljka sadrži saponine, eterična ulja, masne kiseline, aminokiseline, flavonoide, polifenole, tanine i karotenoide. Glavna je komponenta – aziotikozid  koja ima antistresno i antianksiozno delovanje.

To je materija koja je uključena u prenos živčanih impulsa u mozgu, izaziva brži protok krvi i bolju  snabdevenost kiseonikom.

Gotu kola sadrži brojne hranljive sastojke, uključujući fitohemikalije beta-karoten, camfol i campesetol. Takođe je izvor minerala kalcijuma, magnezijuma, mangana, fosfora, kalijuma, selena i cinka; i vitamina C, B-1, B-2 i B-3.

Centella Asiatica se koristi za poboljšanje cirkulacije u mozgu, pa se primenjuje kod zaboravnosti i za povećanje intelektualnih sposobnosti i memorije. Primenjuje se i kod umora, nervoze, anksioznosti, psihičkih poremećaja, Alchajmerove bolesti i depresije.

Takođe, deluje i na poboljšanje venske cirkulacije pa se koristi se i za zarastanje rana, kod povreda i cirkulatornih problema kao što je venska insuficijencija, proširene vene, edemi i sklonost razvoju tromba u nogama.

Gotu kola se koristi kod bakterijskih, virusnih i parazitarnih infekcija kao što su infekcije urinarnog trakta, kolera, dizenterija, sifilis, prehlada, grip, svinjski grip H1N1, elefantizma, tuberkuloze.

 Najinteresantnije zdravstvene prednosti gotu kole obuhvataju njenu sposobnost da:

 • ubrza zarastanje rana
 • pomaže u nezi kože
 • povećava kognitivne sposobnosti
 • smiruje nervne poremećaje
 • leči respiratorne probleme
 • smanjuje toksičnost
 • pojačava rast kose
 • štiti srce
 • isceljuje cirkulatorni sistem (krvotok).

Pri uzimanju gotu kole potrebno je pridržavati se i određenih mera opreza.

 • Ovaj je preparat siguran kada se koriti oralno. Ako se uzme više nego je propisano, uzrokuje pospanost.
 • Ne sme se davati trudnicama i dojiljama te osobama koje imaju oštećenu jetru. Koristite li ovaj preparat, a planirate neki hirurški zahvat, važno je znati da ga morate prestati koristiti najmanje dve nedelje pre zahvata.
 • Nije namenjen osobama mlađim od 18 godina.

Priprema:

Kašičicu čaja preliti ključalom vodom i ostaviti da stoji 6-8 minuta. Konzumirati čaj 3 puta dnevno – kod zaboravnosti i za poboljšanje pamćenja; 3-5 puta dnevno u zavisnoti od stanja – kod poremećaja venske cirkulacije (proširene vene, otoci nogu, tromboza…).

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Svi tekstovi u ovoj publikaciji su neobavezujuće informacije namenjene isključivo informisanju i zdravstvenom prosvećivanju opšte populacije te nipošto ne zamenjuju lekarsku dijagnozu ili lečenje kod Vašeg licenciranog lekara.

Iskreno se nadamo da informacije koje smo Vam ovde pružili doprinose Vašem zdravlju, prosperitetu i blagostanju. Ovde navedene informacije sakupljene su iz mnogih stručnih izvora kao i iz publikacija od lekara koji u terapiji koji koriste biljne suplemente Gotu kole.

Pakovanje 100g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top