Salep Bronho 4 kesice 72g DOCTORS

420 RSD

Salep ublažava kašalj i olakšava disanjE. Pomaže kod gripa, pročišćava disajne puteve, smiruje bol u grlu i smanjuje upalu.

Salep Bronho 4kesice

Salep bronho ublažava kašalj i olakšava disanje. Pomaže kod gripa, pročišćava disajne puteve, smiruje bol u grlu i smanjuje upalu.

Salep je biljka iz porodice orhideja. Salep je prah koji se dobija obradom krtola lepih livadskih cvetova najrazličitijih boja i oblika, koji se zajedno nazivaju kaćuni i cvetaju od polovine proleća do kraja leta.

Svi imaju tanak koren i dve krtole, prošlogodišnju i ovogodišnju. Vade se mlade krtole, za vreme cvetanja.

Za pravljenje salepa najčešće se koriste one jajastog oblika.

Sveže iskopane, odmah posle čišćenja popare se ključalom vodom, a potom suše na temperaturi do 80 stepeni C.

Posle ovog krtole gube gorčinu i neprijatan miris, postaju prozirne, tvrde, teške i lepljive. Kada se izmrve u prah nazivaju se salep. Za najbolje kaćune važe krtole sledećih cvetova – Orchis morio, Orchis militaris, Orchis maculata i Orchis latifolia.

Koristi kao prijatan napitak, sredstvo koje ublažava kašalj i olakšava bronhijama disanje.

Ovaj napitak se već od davnina priprema u zemljama orijenta. Ovaj napitak se prvenstveno koristi kao lek za ublažavanje stomačnih tegoba, jer oblaže unutrašnje organe.

Koristi se i za jačanje organizama kod male dece. Biljka kaćun služi i za pripremanje čaja ili tonika za smirenje nerava. Na Orijentu se ova biljka zbog izgleda lukovice smatra afrodizijakom, što je i naučno potvrđeno. Osim tradicionalnog napitka, prah salepa se upotrebljava u pripremi pudinga, sladoleda i drugih poslastica.

Upotreba:

Jednu kesicu rastvoriti u šolji sa vrućim mlekom ili vodom i promešati.

Sastav:

salep, mleko u prahu, cimet, vanila, skrob, guar guma, ksantan guma i aroma.

Pakovanje 4 kesice 72g

Zemlja porekla: Turska

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top