Čaj od lista Borovnice 100g

159 RSD

Čaj od Lista Borovnice: Prirodna Moć za Zdravlje

 

Čaj od Lista Borovnice: Prirodna Moć za Zdravlje

Čaj od lista borovnice je izuzetno koristan napitak, poznat po svojim lekovitim svojstvima.

Evo zašto bi trebalo da razmotrite uključivanje čaja od lista borovnice u svoju ishranu:

  1. Uroantiseptičko dejstvo: Zahvaljujući prisustvu arbutozida, deluje kao uroantiseptik, pomažući u održavanju zdravlja urinarnog sistema i sprečavajući infekcije.
  2. Diuretski efekat: Deluje kao diuretik, podstičući izlučivanje viška tečnosti iz organizma i podržavajući zdravlje bešike i bubrega.
  3. Podrška gastrointestinalnom zdravlju: U narodnoj medicini se koristi za ublažavanje različitih gastrointestinalnih tegoba, uključujući kašalj, mučninu, povraćanje, proliv i grčeve u stomaku. Takođe je koristan u suzbijanju stomačne kiseline.
  4. Borba protiv šećerne bolesti: List borovnice je poznat kao efikasan prirodni lek protiv dijabetesa, zahvaljujući svojim lekovitim svojstvima. Delotvorno snižava nivo šećera u krvi i naziva se čak i biljni insulin.
  5. Zdravlje kardiovaskularnog sistema: Borovnica je odličan saveznik u očuvanju zdravlja srca i krvnih sudova. Sadrži polifenole koji snižavaju nivo LDL holesterola, sprečavajući stvaranje plaka u arterijama i smanjujući rizik od kardiovaskularnih oboljenja.
  6. Podrška digestivnom sistemu: Čaj od lista borovnice održava zdravlje crevne flore i podržava funkciju creva, želuca, jetre i pankreasa, pomažući u održavanju celokupnog digestivnog zdravlja.

Način pripreme :

Supenu kašiku lista borovnice preliti sa 200 ml ključale vode. Sud poklopiti i posle 10 minuta procediti. Piti 2-3 puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja. 1-2 kafene kašike ploda borovnice preliti sa 200 ml hladne vode, sud poklopiti i ostaviti da prenoći. Sutradan zagrejati do ključanja i procediti. Piti dve do tri šolje čaja dnevno.

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top