Đumbir kandirani u listićima 100g

115 RSD

Đumbir kandirani vam može ublažiti upalu grla i smanjiti mučninu a izuzetan je i kao poslastica.

Đumbir kandirani u listićima 100g

Kandirani đumbir vam može ublažiti upalu grla i smanjiti mučninu a izuzetan je i kao poslastica.Đumdir deluje pozitivno na zdravlje tako da stimuliše proizvodnju sluzi i žuči, smanjuju grčeve u stomaku i pomaže kretanje hrane kroz creva.

Ima antibakterijska i protivupalna svojstva, a može se koristiti i u borbi protiv astme i raznih prehlada. Istraživanje je pokazalo njegovo dejstvo protiv mučnina izazvanih vožnjom u automobilu ili brodom, a takođe i kod mučnina uzrokovanih hemoterapijom.

Kada vam prete prehlada, kašalj, grip ili druga oboljenja respiratornih organa,uzmite djumbir kao najbolji lek, kako kaže kineska medicina.

Preporučuje se da svakog dana ujutru na prazan želudac popijete čašu vode ili čaja, u koje ćete dodati kašičicu izrendanog đumbira, sok od ceđenog limuna i kašičicu meda. Ovi sastojci pospešuju stvaranje belih krvnih zrnaca, i na prirodni način jačaju vaš imuni sistem.

Đumbir je delotvoran kod mučnina, vrtoglavica i povraćanja tokom trudnoće.

Možete skuvati čaj od korena đumbira da biste ublažili neprijatne simptome vezane za mučninu, povraćanje i dijareju. Takođe, mnogi suplementi đumbira mogu ublažiti mučnine i tegobe nakon primljene hemoterapije. Naravno, o ovoj opciji se morate konsultovati sa vašim lekarom.

Nedavna istraživanja pokazuju da može biti delotvoran u uništavanju kancerogenih ćelija na jajnicima. Može sprečiti da ćelije iz benignog stanja pređu u maligno stanje.

Koren đumbira idealan je za ublažavanje napetosti i bola koje uzrokuje migrena.

Zbog svojih antiupalnih karakteristika on blokira supstance koje stvaraju bol i upalu u krvnim sudovima mozga, i tako ublažava, pa čak i otklanja miogrenu.

U sebi sadrži supstance koje ubrzavaju metabolizam, a samim tim i sagorevaju masti. Efikasan i za ublažavanje bolova i upale kod artritisa. Za ovu bolest koristite đumbir u prahu. Prah đumbira stavite u vodu i ukuvajte na tihoj vatri. Kada se ohladi, konzumirajte ga na kašićicu tokom celog dana.

Takođe, osobe koje boluju od artritisa mogu dodavati đumbir u jela i salate svakodnevno.

Smanjuje bol kod bolnih menstruacija. Efikasan je isto koliko i farmaceutski proizvodi koji se preporučuju za ovu vrstu bolova. Konzumirajte ekstrakt đumbira 4 puta dnevno, 3 dana pre početka menstrualnog ciklusa da ublažite tegobe i bolove. Studije pokazuju da igra važnu ulogu u snižavanju holesterola u krvi.

Antibakterijska svojstva đumbira imaju moć da eliminišu heliko bakteriju, koja je odgovorna za nastanak mnogih čireva i gastritisa. Neutrališe povišenost želudačne kiseline koja može da ošteti sluzokožu želuca. Listići vam mogu poslužiti kao zdrava slatko ljuta poslastica.

Napomena:

Kandirano voće je zaslađeno šećernim sirupom i nije preporučljivo za ishranu dijabetičara.

Iako je u pitanju veoma zdrava namirnica, bitno je da vam skrenemo pažnju na neke mere opreza. Citrusno voće pomelo vitamin C sadrži u visokim količinama, a u kombinaciji sa kalijumom može da bude škodljivo osobama koji imaju problema sa jetrom i bubrezima.

Osim toga, oboleli od hipotenzije trebaju umereno da konzumiraju ove plodove, jer on snižava krvni pritisak. Od neželjenih efekata mogu da se jave pospanost, blaga vrtoglavica, učestalije mokrenje i mučnina.

Sastav:

đumbir, šećer, limunska kiselina.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energija 1499 kJ/ 353 kcal

Masti < 0,3g

od toga zasićene 0g

Ugljieni hidrati 86g

od čega šećeri 73g

So 0g

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 5kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top