Šumska Brusnica zamrznuta 200g

320 RSD

Šumska Brusnica zamrznuta 200g

Šumska divlja Brusnica zamrznuta sa obronaka Kopaonika i Stare planine sprečava prijanjanje bakterija za zidove sluznica u organizmu i vraćanje infekcija u urinarnom traktu.

Poznato je da antibiotici unište bakterije koje su prisutne u urinu, ali deo bakterija se “sakrije” u zidove mokraćne bešike i, po prestanku uzimanja antibiotika, nastave da se šire po urinarnom traktu.

Brusnica se koristi kod urinarnih infekcija, a potvrđeno je njeno dejstvo protiv E.coli i drugih patogenih bakterija koje izazivaju infekcije u mokraćnim putevima.

Zahvaljujući prisustvu bioflavonoida, sprečava i nastanak oboljenja desni, srca i krvnih sudova, ateroskleroze (suženja krvnih sudova ), komplikacija dijabetesa.

Zbog svog prijatnog kiselkastog ukusa koristi se i kao sok za osveženje ili za grickanje, a posebno se preporučuje osobama koje su izložene stresu ili imaju neko oboljenje srca i krvnih sudova.

Što se tiče nutritivne vrednosti brusnice, sveža bobica daje 46 kilokalorija na 100 grama ploda. Kada je u pitanju hemijska vrednosti brusnice.

Ona sadrži u najvećem procentu vodu (87%), a zatim i ugljene hidrate (12%), dok ostatak predstavljaju belančevine i masti (1%). Brusnica sadrži i mnoštvo minerala, kao što su fosfor, kalcijum, mangan, kalijum i gvožđe.

S druge strane, količine natrijuma u brusnici su veoma oskudne i ne sadrži holesterol. Takođe sadrži i vitamin C u velikim količinama.

Čaj od lista brusnice koristi se kod:

  • infekcija mokraćnih puteva
  • gihta
  • reumatizma
  • sprečava razvoj bakterija (Escherichia coliHelicobacter pylori) i gljivica (Candida spp.)
  • jača oslabljen imuni sistem
  • pomaže kod čira na želucu, održava mikrobiološku floru želuca i creva

Hemijski sastav: 

List brusnice sadrzi 7,7% arbutina, malo hidrohinona, 8% tanina, flavonoide, hiperozid, malo izokvercitrina i kvercitrina, hlorogenu, urzolinsku, kofeinsku i ferulnu kiselinu.

Aktivni sastojci lista brusnice deluju antiseptično kod bakterija izazivača infekcija urinarnog sistema, prisutni tanini deluju protivupalno i adstringentno na iritiranu sluzokožu mokraćnih kanala, a organske kiseline pokazuju blag diuretični efekat.

U narodnoj medicini produžena upotreba čaja od lišća i plodova koristi se kod reumatizma i gihta.  Brusnica pokazuje antibakterijsko dejstvo kod Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa i Proteus mirabilis.

Napomena:

Proizvod je u zamrznutom stanju i može se kupiti samo u našem maloprodajnom objektu u Beogradu.

Pakovanje 200g Plavo

Cena se redovno ažuirra

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top