Heljda organska 500g Beyond

599 RSD

Heljda je bogata lizinom, esencijalnom aminokiselinom, tako da je veoma pogodna za dijabetičare.

Heljda organska 500g Beyond

Organska heljda predstavlja izuzetno hranljivu i zdravu opciju za vašu ishranu. Ova žitarica je tradicionalno cenjena zbog svoje bogate hranljive vrednosti i brojnih zdravstvenih koristi koje pruža.

Prirodni izvor magnezijuma, fosfora, gvožđa i kalijuma, kao i gotovo svih vitamina B grupe i vitamina E.

Ono što je posebno važno jeste da heljda ne sadrži gluten, čineći je savršenim izborom za one koji su na bezglutenskoj dijeti. Ova žitarica je naročito preporučljiva tokom zimskih meseci zbog svoje sposobnosti da telo zagreje i pruži mu obilje.

Sa svim karakteristikama integralnih žitarica se izdvaja po bogatstvu lizina, esencijalne aminokiseline koja je od velikog značaja za dijabetičare.

Heljda je takođe izuzetno korisna za vegetarijance zbog visokog sadržaja proteina koji pruža.

Njeni blagotvorni efekti na zdravlje ne završavaju se samo tu – heljda je poznata po svojoj sposobnosti da poboljša cirkulaciju, ojača kapilare i krvne sudove, kao i da se bori protiv gastrointestinalnih problema poput dijareje i hronične dizenterije.

Rutin, koji se nalazi u heljdi, pojačava ove beneficije, ojačavajući kapilare, smanjujući krvni pritisak i poboljšavajući cirkulaciju u rukama i nogama.

Takođe je bogata antioksidantima, povoljno deluje na imuni sistem, jačajući ga i doprinoseći opštem zdravlju organizma.

Osim toga je veoma raznovrsna u kuhinji – može se koristiti za pripremu čorbi, supa, variva i salata, kao i za pečenje hleba i peciva.

Heljdina kaša je tradicionalni doručak u mnogim severnim zemljama, zbog svoje sposobnosti da telo zagreje i obezbedi energiju. Upravo zbog svih ovih razloga je nezamenljiv deo zdrave ishrane.

Istraživanja su pokazala da ova žitarica:

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1440kJ/343Kcal

Proteini 13g

Ugljeni hidrati 71g

od kojih šećeri 2g

Masti 3,4g

Od kojih zasicene masne kiseline 0,7g

Nezasićene masne kiseline 40g

Biljna vlakna 10g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top