Heljda organska 500g Beyond

599 RSD

Heljda je bogata lizinom, esencijalnom aminokiselinom, tako da je veoma pogodna za dijabetičare.

Heljda organska 500g

Heljda se tradicionalno gaji zbog hranljivog zrna koje je prirodni izvor magnezijuma, fosfora, gvožđa i kalijuma, a sadrži skoro sve vitamine B grupe i vitamin E. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti.

Heljda se preporučuje u ishrani, naročito u zimskim mesecima, jer greje i daje puno energije.

Ima sve dobre osobine koje imaju integralne žitarice, ali ima i ono što većina žitarica nema-bogata je lizinom, esencijalnom aminokiselinom, tako da je veoma pogodna za dijabetičare.

Heljda je veoma dobra za vegeterijance zato što sadrži znatan procenat proteina.

Isceljuje sluzokožu tankog creva, poboljšava cirkulaciju i stanje kapilara i krvnih sudova. Vrlo efikasna za lečenje dijareje i hronične dizenterije.

Rutin, bioflavonoid koji nalazimo u heljdi ojačava kapilare i krvne sudove, sprečava pojavu hemoroida, smanjuje krvni pritisak i pojačava cirkulaciju u rukama i nogama.

Rutin je lekovit i nakon izloženosti X zračenju ili drugim formama radijacije.

Zahvaljujući svim navedenim svojstvima heljde, a pre svega antioksidantima kojima obiluje, veoma povoljno utiče na imuni sistem. Uništavanje slobodnih radikala, kao i aktiviranje drugih antioksidanasa u telu utiču na jačanje imuniteta i generalno bolje stanje organizma.

Od heljde se pripremaju ukusne čorbe, supe, variva i salate.

Heljdino brašno se može dodavati brašnu ostalih žitarica za pečenje hleba i peciva.

Heljdina kaša je tradicionalni doručak u severnim zemljama, jer greje i daje puno energije. Pretežno se u ishrani koristi zimi.

Sastav:

organska heljda

Istraživanja su pokazala da:

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1440kJ/343Kcal

Proteini 13g

Ugljeni hidrati 71g

od kojih šećeri 2g

Masti 3,4g

Od kojih zasicene masne kiseline 0,7g

Nezasićene masne kiseline 40g

Biljna vlakna 10g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top