Isabgol (psilijum) 100g GoodCare

690 RSD

Isabgol ili psilijum ljuspice koriste svi koji pate od hroničnog zatvora, hronične dijareje, dizenterije, kolitisa, kronove bolesti.

Isabgol (psilijum) 100g GoodCare

Isabgol, poznat i kao psilijum ljuspice, često se koristi kod osoba koje pate od hroničnog zatvora, dijareje ili problema poput kolitisa. Takođe je koristan kod nekih stanja kao što su Kronova bolest ili gastritis.

Isabgol, poznat i kao psilijum ljuspice, dobija se iz semena biljke Plantago ovata, koja raste u jugoistočnoj Aziji. Mekinje psilijuma se tradicionalno koriste u ajurvedi kao efikasan način za regulisanje crevnih funkcija.

One upijaju vodu i crevni sadržaj, omekšavajući ih i olakšavajući pražnjenje, bez stvaranja napetosti ili suvoće. Ovo može pomoći u rešavanju problema sa konstipacijom ili prolivom.

Osim toga, isabgol se smatra blagim laksativom, diuretikom i protivupalnim sredstvom.

Može pomoći u smanjenju upale u crevima i olakšavanju simptoma raznih stanja, uključujući dijareju, kolitis i Kronovu bolest.

Može imati povoljan uticaj i na zdravlje srca i krvnih sudova, smanjujući nivo holesterola i krvnog pritiska. Takođe se koristi za čišćenje debelog creva i eliminaciju toksina iz organizma.

Da biste koristili isabgol za zatvor, preporučuje se mešanje sa toplim mlekom i pijenje pre spavanja.

Za dijareju, možete ga pomešati sa svežim kiselim mlekom i uzeti posle doručka i ručka.

Čišćenje debelog creva možete postići konzumiranjem psilijuma sa toplom vodom pre spavanja svakog drugog dana tokom meseca.

Može biti koristan i u slučaju gastritisa ili čira na želucu, gde može pomoći u smanjenju viška kiseline i smirivanju iritacije.

Ljuspice Isabgola se mogu koristiti i za gojaznost, hemoroide, kontrolu holesterola, dijabetes, visok krvni pritisak i druge zdravstvene probleme.

Upotreba:

Preporučuje se uzimanje 1-2 čajne kašičice psilijum ljuspica i razmutiti ih u čaši vode. Konzumirajte odmah nakon mešanja, dok ljuspice nisu nabubrele.

Idealno je uzimati ih uveče pre spavanja, ali mogu se konzumirati i posle doručka i večere. Ako vam se ne dopada ukus, možete koristiti voćni sok umesto vode, ili ih razmutiti u mleku ili jogurtu.

Međutim, važno je napomenuti da se jogurt ne preporučuje za konzumaciju uveče ili tokom noći, dok mleko nije poželjno popiti nakon obroka koji sadrži slane ili kisele namirnice. Nakon uzimanja ljuspica, preporučuje se popiti još malo vode po potrebi kako bi se podstaklo formiranje sluzave mase.

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 100g GoodCare

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top