Psilijum u prahu 100g organski We Are One

490 RSD

Psilium je jedan od najbogatijih izvora rastvorljivih biljnih vlakana. Bogat takođe sluzavim materijama koje podmazuju sluzokožu creva .

Psilijum u prahu 100g

Psilijum u prahu je jedan od najbogatijih izvora rastvorljivih biljnih vlakana. Bogat takođe sluzavim materijama koje “podmazuju” sluzokožu creva, i iridoidima, supstancama koje deluju smirujuće na zidove creva. Psilijum je najbolji prebiotik.

Psilijum ili indijska bokvica najbolji laksativ na svetu, jer ne ulenjuje creva.

Svaki laksativ kad se duže vremena koristi počne da ulenjuje creva, pa od prvobitnog delovanja kao pokretača creva kad imamo zastoj stolice, nakon nekog vremena laksativi počinju da deluju kontraproduktivno. On ima to svojstvo da se može beskonačno dugo koristiti.

I ne samo to, prah Psilijuma je odlično sredstvo za čišćenje i tankog creva i smirivanje želudca.

Psillium ljuspice sadrže rastvorljiva balastna vlakna i to skoro 70%, zatim nezasićene masne kiseline i sluz. Kada se vlakna rastvaraju u vodi stvaraju sluz, to jest ljuspice nabreknu u želatinskoj masi.

Zbog povećane zapremine ljuspica, kada dospeju do creva, zidovi creva se nežno čiste.

Sve mukozne obloge creva koje su godinama nakupljene u digestivnom traktu biće čišćene psilijumom.

Time se pružaju idealni uslove za širenje dobrih bakterija u crevima, omogućavaju efikasno varenje i sprečavaju rast loših bakterija i Kandide, koja  uzrokuje neprijatne probleme.

Psilijumova sluz koja nastaje od rastvaranja balastnih vlakana uz to podmazuje creva.

Kako psilium upija mnogo vode, on nabubri u dodiru sa tečnošću, pa kako takav dolazi u creva, psilijum pokreće creva i zbog vode u sebi omekšava stolicu i eleminiše zatvor.

Uz sve to, kako Psilijum upija mnogo tečnosti upijaju i enzime varenja a ujedno puštaju sluz koja je odlična za želudac, posebno ako imate gastritis kao i za naša creva, dvanaestopalačno ako imate gorušicu ili čir.

Sve je to odlična stvar da uzmete psilijum ako imate nervozna creva (kod kojih su na primer mekinje kontraproduktivne a psilijum pomaže), ako ste na dijeti sa malo ugljenih hidrata i fali vam malo balastnih materija, ako pijete dosta lekova i crevna flora vam je narušena.

Takodje psilijum u prahu je dragocen kao hrana za insulinsku rezistenciju jer smanjuju apetit, smanjuju holesterol i šećer u krvi.

Lekovito dejastvo psilijuma:

  • Daje osećaj sitosti i tako pomaže kod dijeta
  • Pomaže u otklanjanju hroničnog zatvora
  • Pokreće lenja creva
  • Doprinosi smirivanju nebakterijskog proliva
  • Ublažujuće deluje u slučajevima iritabilnog kolitisa, ulceroznog kolitisa i sl.
  • Doprinosi sniženju povišenog holesterola povezanog sa hroničnim zatvorom

Sastav: 100% prah psilijuma

Način upotrebe:

Jedan od načina korišćenja je i taj što ćete 1 – 2 kafene kašičice Psyllium praha dodati u 1 šoljicu vode, promešati i odmah potom popiti kako tečnost ne bi postala pregusta, što bi moglo da otežava gutanje. Prilikom korišćenja Psilijum praha u toku dana pijte dosta tečnosti.

Pakovanje 100g We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top