Psilijum ljuspice organske 100g We Are One

490 RSD

Organske psilijum ljuspice su jedan od najbogatijih izvoratvorljivih biljnih vlakana. Bogat takođe sluzavim materijama koje “podmazuju” sluzokožu creva, i iridoidima, supstancama koje deluju smirujuće na zidove creva. Psilijum je najbolji prebiotik.

Psilijum ljuspice organske 100g

Organske psilijum ljuspice su jedan od najbogatijih izvoratvorljivih biljnih vlakana.Bogat takođe sluzavim materijama koje “podmazuju” sluzokožu creva, i iridoidima, supstancama koje deluju smirujuće na zidove creva. Psilijum je najbolji prebiotik.

Psilijum ili indijska bokvica najbolji laksativ na svetu, jer ne ulenjuje creva.

Svaki laksativ kad se duže vremena koristi počne da ulenjuje creva, pa od prvobitnog delovanja kao pokretača creva kad imamo zastoj stolice, nakon nekog vremena laksativi počinju da deluju kontraproduktivno.

On ima to svojstvo da se može beskonačno dugo koristiti. I ne samo to, ljuspice su odlično sredstvo za čišćenje i tankog creva i smirivanje želudca.

Psyillium sadrži rastvorljiva balastna vlakna i to skoro 70%, zatim nezasićene masne kiseline i sluz. Kada se vlakna rastvaraju u vodi stvaraju sluz, to jest ljuspice nabreknu u želatinskoj masi.

Zbog povećane zapremine kada dospeju do creva, zidovi creva se nežno čiste. Sve mukozne obloge creva koje su godinama nakupljene u digestivnom traktu biće čišćene psilijumom.

Time se pružaju idealni uslove za širenje dobrih bakterija u crevima, omogućavaju efikasno varenje i sprečavaju rast loših bakterija i Kandide, koja  uzrokuje neprijatne probleme.

Psilijumova sluz koja nastaje od rastvaranja balastnih vlakana uz to podmazuje creva.

Kako psilium upija mnogo vode, on nabubri u dodiru sa tečnošću, pa kako takav dolazi u creva, psilijum pokreće creva i zbog vode u sebi omekšava stolicu i eleminiše zatvor.

Uz sve to, kako Psilijum upija mnogo tečnosti upijaju i enzime varenja a ujedno puštaju sluz koja je odlična za želudac, posebno ako imate gastritis kao i za naša creva, dvanaestopalačno ako imate gorušicu ili čir.

Sve je to odlična stvar da uzmete psilijum ako imate nervozna creva (kod kojih su na primer mekinje kontraproduktivne a psilijum pomaže), ako ste na dijeti sa malo ugljenih hidrata i fali vam malo balastnih materija, ako pijete dosta lekova i crevna flora vam je narušena.

Takodje psilijum u prahu je dragocen kao hrana za insulinsku rezistenciju jer smanjuju apetit, smanjuju holesterol i šećer u krvi.

Lekovito dejastvo :

  • Daje osećaj sitosti i tako pomaže kod dijeta
  • Pomaže u otklanjanju hroničnog zatvora
  • Pokreće lenja creva
  • Doprinosi smirivanju nebakterijskog proliva
  • Ublažujuće deluje u slučajevima iritabilnog kolitisa, ulceroznog kolitisa i sl.
  • Doprinosi sniženju povišenog holesterola povezanog sa hroničnim zatvorom

Način upotrebe:

Jedan od načina korišćenja je i taj što ćete 1 – 2 kafene kašičice Psylliuma dodati u 1 šoljicu vode, promešati i odmah potom popiti kako tečnost ne bi postala pregusta, što bi moglo da otežava gutanje. Prilikom korišćenja u toku dana pijte dosta tečnosti.

Pakovanje 100g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top