MCT ULJE C8-C10 U PRAHU 100G We Are One

995 RSD

MCT ULJE C8-C10 U PRAHU 100G We Are One

MCT ulje u prahu, koje sadrži MCT masne kiseline C8-C10 dobijene isključivo iz kokosa, predstavlja izuzetno korisnu dodatnu ishranu, posebno za sportiste i osobe koje su aktivne.

Ovo ulje je bezbojno i bez mirisa, što ga čini pogodnim za različite načine upotrebe.

Trigliceridi srednjeg lanca (MCT) su specifične masti koje se prirodno nalaze u kokosovom ulju.

Ono što ih čini posebnim je brza i efikasna apsorpcija u organizmu.

Za razliku od dugolančanih masti, MCT se lako vare i direktno transportuju u jetru, gde se brzo pretvaraju u energiju. Ovaj proces omogućava sportistima da brže i efikasnije dobiju potrebnu energiju za izdržljivost tokom treninga.

Osim što pruža instant energiju, MCT ulje podržava i proces sagorevanja masti, što je važno za održavanje optimalne telesne mase.

Takođe, utiče na smanjenje osećaja gladi i stabilizaciju nivoa glukoze u krvi, što može biti od velike koristi tokom dijeta ili intenzivnih fizičkih aktivnosti.

Jedna od dodatnih prednosti MCT ulja je zaštita mišićne mase tokom vežbanja, čime se osigurava da se sagoreva više masti, a manje mišića. Osim toga, redovno konzumiranje MCT ulja može doprineti poboljšanju mentalnih funkcija, kao što su pamćenje i koncentracija.

Zahvaljujući svojim svojstvima, MCT ulje nije samo korisno za fizičko već i za mentalno zdravlje.

Osobe koje koriste MCT ulje mogu primetiti poboljšanje raspoloženja, kao i unapređenje izgleda kože i kose.

Uz sve ovo, MCT ulje je jednostavno za upotrebu. Može se dodati u različite napitke, kao što su šejkovi, ili se koristiti u pripremi jela. Bez obzira da li se koristi kao podrška treningu, dijeti ili opštem zdravlju, MCT ulje je višenamenski dodatak ishrani koji može doprineti boljem osećaju i performansama.

Način upotrebe:

Počnite sa pola do jedne kafene kašičice (3-5g) dnevno i povećavajte do maksimalno 10g dnevno. Prah možete da dodate u smutije, šejkove, sokove ali i kao dodatak kafi.

Sastav:

trigliceridi srednjeg lanca iz kokosa-

Nutritivna vrednost na 100g:
 • energetska vrednost 735 kcal
 • masti 70 g
 • od čega zasićene 70 g
 • ugljeni hidrati 14 g
 • od čega šećeri <1 g
 • vlakna 0 g
 • proteini 13 g
 • so <0,1 g
 • medium chain triglyceride 69-75%
 • c8 38-45%
 • c10 26-33%

Proizvedeno po principima organske proizvodnje.

Zemlja porekla: Nemačka

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 100g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top