We Are One Superhrana

We Are One superhrana ima neobično visok sadržaj antioksidanata, vitamina ili drugih hranljivih materija.“ Definicija Oksfordskog rečnika navodi da je superhrana „hranljiva hrana koja se smatra posebno korisnom za zdravlje čoveka“.

Pored toga postoje još neki kriterijumi koji čine hranu superhranom:

Više nutritivnih vrednosti

Ne samo da je odličan izvor hranljivih materija već je prepuna raznovrsnih moćnih jedinjenja, vitamina, minerala, proteina, enzima, antioksidanata i drugih nutritienata. Ovo uključuje i fitonutriente, što su hemijska jedinjenja koja poboljšavaju različite oblasti zdravlja.

Više dobrog nego lošeg

Mnoge zdrave hrane takođe ponekad sadrže i nezdrave elemente, kao što su previše kalorija ili holesterol. Superhrana sadrži ili u jako malim procentima ili uopšte ne sadrži navedene elemente. Takođe, apsolutno ne sme da sadrži toksine, hormone, veštačke sastojke, pesticide, hemikalije, boju za hranu itd.

Lekovita dejstva

Većina superhrane nudi značajne zdravstvene prednosti: mogu da podižu nivo energije, održavaju zdrav hormonalni balans i imunitet, uništavaju gljivice, viruse i bakterije i vrše detosikaciju tela. U nekoj meri mogu da spreče hronična oboljenja.

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top