Surutka u prahu 250g Macrobiotic

155 RSD

Surutka je efikasna kod masne jetre, oštećene jetre, usled virusnih oboljenja poput žutice ili hepatitisa. Pomaže kod bolesti štitne žlezde, kod raka, multiple skleroze i Parkinsonove bolesti.

Surutka u prahu 250g

Surutka u prahu je zdrava i hranljiva namirinica, a korišćenje surutke je veoma efikasan lek za bolesti jetre. Predstavlja pravu riznicu minerala.

Najzastupljeniji minerali su natrijum, kalijum, fosfor, magnezijum, kalcijum, kobalt, bakar i mobilden. Surutkini protein sadrži sve esencijalne aminokiseline.

U surutki ćete naći najbolje i najvrednije sastojke mleka – vitamine E i B , minerale i mlečne šećere koji su zaslužni za građenje veza u mozgu.

Sadrži i fosfor, natrijum, kalijum, magnezijum, cink, gvožđe, bakar, kobalt, mangan i molibden. Bogata je i vitaminima, aminokiselinama i belančevinama, a ima malo kalorija, pa se često preporučuje i za mršavljenje.

Konzumiranje surutke povećaće lučenje serotonina (hormona sreće), pa će nas osloboditi stresa i dati nam energiju i dobro raspoloženje.

Aminokiseline iz surutke naročito se preporučuju ako se aktivno bavite sportom. One se prilikom vežbanja pretvaraju u mišiće, ali i pomažu mišićima da se oporave od teškog i napornog vežbanja.

Sadrži i imunoglobuline i laktoferin koji sprečavaju nastanak upala u organizmu. Sadrži i žive bakterije, te ukoliko se konzumira umereno, može da bude i efikasan probiotik. Koristi kod gotovo svih problema sa jetrom.

To znači da je efikasna i kod masne jetre, oštećene jetre, usled virusnih oboljenja poput žutice ili hepatitisa, jetre koja je natečena i posebno kod oštećene jetre usled konzumiranja alkohola, nezdrave i masne hrane.

Sadrži beta – laktoglobulin koji organizam snabdeva aminokiselinama BCAA. Te aminokiseline, pokazuju istraživanja, značajno utiču na lečenje čak i uznapredovalih bolesti.

Aminokiselina BCAA pomaže i osobama koje su obolele od ciroze jetre da duže i kvalitetnije žive. Surutka sadrži i imunoglobulin i lizosome koji jačaju imunitet, što je vrlo važno kod hroničnog hepatitisa.

Laktoferin iz surutke ima protivupalna dejstva, pa se preporučuje i osobama koje često imaju upale jetre.

Cistein koji možete pronaći u surutki pomaže telu da proizvodi glutation, koji takođe ima protivupalno dejstvo. To je antioksidans koji sprečava da se u organizmu gomilaju toksini. Cistein je kod osoba obolelih od hepatitisa C veoma nizak.

Konzumiranjem surutke se ovaj nivo vraća u normalan raspon, dok njegov manjak ozbiljno može uticati na progresivnost bolesti i oštećenje jetre.

Glutation pomaže i kod bolesti štitne žlezde, kod raka, multiple skleroze i Parkinsonove bolesti.

Masna jetra je bolest novog doba. Pretpostavlja se da skoro da nema odrasle osobe koja nema zamašćenu jetru u nekom procentu.

Masna jetra nastaje nagomilavanjem masti, najčešće kao uzrok nezdrave ishrane. Druga oboljenja jetre, lekovi, gojaznost, hepatitis i alkoholizam mogu uticati na pojavu masne jetre.

Uz terapiju surutkom, treba trajno smanjiti unos masne, nezdrave hrane, šećera, gaziranih napitaka, alkohola, skrob i povećati unos proteina.

To znači izbaciti i industrijske mesne prerađevine, masne i začinjene sireve, slanine i suva mesa.

To znači da cigarete, stres, alkohol, kofein i masna hrana nikako nisu dozvoljeni tokom terapije.

Koristi se kao dodatak ishrani i preporučuje se svima, a naročito deci, sportistima, rekovalescentima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama.

S obzirom na nisku kalorijsku vrednost surutku mogu je korisiti i osobe na redukcionim dijetama, čime se sprečava deficit hranljivih sastojaka.

Surutka se jednostavno koristi. Dodavanjem u obrok, poboljšava se njegova hranljiva i bioloska vrednost. Može se dodavati supama, čorbama, musliju, voćnim šejkovima ali i testu za izradu hleba i peciva.

Upotreba:

Najjednostavniji način unosa je dodavanje jedne supene kašike praha u 2dl hladne vode ili jogurt.

Pakovanje 250g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top