Med od uljane repice 950g

950 RSD

Med od uljane repice veoma povoljno utiče na osobe koje imaju problema sa prostatom.

Med od Uljane Repice: Prirodni Lek sa Mnogim Koristima

Med od uljane repice je poznat po svojoj beličastoj boji i visokom sadržaju cvetnog polena uljane repice. Nakon vrcanja, brzo se kristališe u sitne, fine kristale, što je jedna od njegovih prepoznatljivih karakteristika.

Prijatan Ukus i Korisna Svojstva

Med od uljane repice ima prijatan ukus s blagom gorčinom. Uljana repica (lat. Brassica napus) je jednogodišnja biljka najčešće korišćena za proizvodnju jestivog ulja, ali je i odlična medonosna biljka. Njeno seme sadrži 40% ulja i 20% belančevina.

Zdravstvene Prednosti

  • Regulisanje telesne mase: Zahvaljujući visokom nivou enzima i aminokiselina te niskom sadržaju šećera, ovaj med može pomoći u regulisanju telesne mase. Mogu ga konzumirati čak i osobe sa dijabetesom tipa 1 u određenim količinama.
  • Podrška zdravlju prostate: Med od uljane repice povoljno utiče na osobe s problemima prostate, pomažući u lečenju i smanjenju simptoma prostatitisa, uvećane prostate, noćnog mokrenja, bolova i hipersenzitivnosti.
  • Detoksikacija organizma: Preporučuje se osobama s problemima metabolizma i bubrega za izbacivanje toksina.
  • Poboljšanje probave: Ovaj med poboljšava razmenu materija u organizmu, čisteći probavne organe.
  • Brže zarastanje rana: Pozitivni efekti sirovog meda od uljane repice na zarastanje rana i opekotina su dobro dokumentovani.
  • Smanjivanje trajanja dijareje: Potrošnja sirovog meda smanjuje težinu i trajanje dijareje.
  • Sprečavanje refluksa kiseline: Može pomoći u sprečavanju refluksa kiseline.
  • Ublažavanje prehlade i gripa: Može ublažiti simptome prehlade i kašlja, a Svetska zdravstvena organizacija preporučuje ovaj med kao prirodni lek za kašalj.
  • Snižavanje triglicerida: Redovna konzumacija ovog meda povezana je sa nižim nivoima triglicerida, što je važno za prevenciju dijabetesa tipa 2.

Korisna Primena i Upotreba

Može se koristiti za zaceljivanje rana i opekotina, smanjenje trajanja dijareje, prevenciju refluksa kiseline i infekcija. Pored toga, ubrzava zarastanje rana i ima blagu antibiotsku aktivnost.

Oprez kod Alergija

Ne preporučuje se osobama alergičnim na neki od sastojaka ovog meda.

Pakovanje 950g

Zemlja porekla Srbija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top