Med od uljane repice 950g

950 RSD

Med od uljane repice 950g

Med od uljane repice je beličaste boje boje i sadrži veliku količinu cvetnog polena. Nakon vrcanja se odmah kristališe u sitne i fine kristale, pa ga po tome možete prepoznati. Med je specifičnog ukusa i izuzetno je bogat polenom.

Čisti jetru i reguliše nivo masnih kiselina u organizmu. Poboljšava varenje. Med uljane repice je specifičnog ukusa i izuzetno je bogat polenom. Veoma povoljno utiče na osobe koje imaju problema sa prostatom, kao i u lečenju čira.

Med se preporučuje se osobama koje imaju probeme sa metabolizmom, bubrezima, naročito prostatom i žele da izbace toksine iz organizma.

Poboljšava razmenu materija u organizmu, čišćenjem probavnih organa i lako dospeva do prostate do koje je teško dostići konvencionalnim lekovima i antibioticima. Takođe, ova vrsta meda u umiruje upalu reproduktivnih organa, pomaže kod prostatitisa, uvećane prostate, noćnog mokrenja, bolova i hipersenzitivnosti prostate.

Ne preporučuje se osobama alergičnim na neki od sastojaka proizvoda.

Kristalizacija je svojstvo svakog prirodnog meda, med kristalizacijom ne gubi svoje vrednosti.. Kristalisan med prelazi u tečan, stavljanjem tegle sa medom u posudu sa vodom koja se zagreva do 40 0C kako bi med sačuvao lekovita svojstva.

ZDRAVSTVENE PREDNOSTI:

Zaceljivanje rana i opekotina

– Prijavljeni su pozitivni efekti upotrebe sirovog meda od uljane repice na ranama i opekotinama.

– Smanjivanje trajanja dijareje

– Potrošnja sirovog meda uljane repice smanjuje težinu i trajanje dijareje.

– Sprečavanje refluksa kiseline

-Za probleme sa prostatom

Istraživanja su pokazala da konzumikranje meda od uljane repice oblaže jednjak i želudac, te može smanjiti protok nesvarene hrane i želudačne kiseline nagore.

Protiv infekcija:

su odavno utvrdili da med preko svojih proteina ima sposobnost da ubija bakterije.

U poređenju sa drugim sortama sirovog meda, ova vrsta meda  ima relativno nizak nivo antibiotske aktivnosti. Međutim, može se koristiti spolja za lečenje opekotina i kožnih bolesti, jer se pokazalo da ubrzava zarastanje rana, čisti i sprečava infekcije.

Nije dokazano da uljana repica sadrži dovoljne količine oksidaze i katalaze da katalizuje reakciju koja rezultira vodonik-peroksidom – što nekim sortama meda daje antibakterijski ili baktericidni efekat.

Ublažava simptome prehlade i gripa:

Dokazano je da se med od uljane repice može pokazati korisnim za ublažavanje simptoma prehlade i kašlja. Svetska zdravstvena organizacija zapravo preporučuje med kao prirodni lek za kašalj.

Bogat je antioksidansima :

Visokokvalitetni sirovi med sadrži mnogo korisnih antioksidanata. Tu spadaju fenolna jedinjenja poput flavonoida i organskih kiselina.

Snižava trigliceride :

Trigliceridi su povezani sa rezistencijom na insulin i glavni su pokretači dijabetesa tipa 2. Više studija je povezalo redovnu konzumaciju meda sa nižim nivoima triglicerida, posebno kada se koristi za zamenu šećera.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Svi tekstovi u ovoj publikaciji su neobavezujuće informacije namenjene isključivo informisanju i zdravstvenom prosvećivanju opšte populacije te nipošto ne zamenjuju lekarsku dijagnozu ili lečenje kod Vašeg licenciranog lekara.

Iskreno se nadamo da informacije koje smo Vam ovde pružili doprinose Vašem zdravlju, prosperitetu i blagostanju. Ovde navedene informacije sakupljene su iz mnogih stručnih izvora kao i iz publikacija od lekara koji u terapiji koji koriste ovu vrstu meda .

Pakovanje 950g

Zemlja porekla Srbija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top