Livadski med Milošević 1kg

950 RSD

Livadski med jača organizam i povećava zaštitne i imune mehanizme.

Livadski med Milošević 1kg

Livadski med  Milošević potiče od raznih cvetnih vrsta koje su deo naših blago zatalasanih šumadijskih brda Homoljskih planina.Ukus i aroma mu variraju u zavisnosti koja biljna vrsta preovladjuje u medu.

Žućkaste do tamnocrvene boje, jačih mirisa i ukusa od bagremovog meda a slabijeg od šumskog meda. Najkompleksniji med i sadrži najviše vitamina koji potiču od mnogih biljaka, a svaka biljka ima specifičan hemijski sastav.

Negde u medu ima više alkaloida, negde mineralnih materija, negde vitamina.Ima značajno prisustvo eteričnih ulja i fitoncida (biljnih antibiotika sa kojima se biljka brane od mikroorganizama).

Kao i sve druge vrste meda sadrži vitamine i minerale poreklom iz nektara.

A u koje je pčela dodala svoje izlučevine u prvom redu fermente i organske kiseline.

Sadrži 37 mineralnih materiјa: aluminiјum, bor, gvoždje, јod, kalciјum, siliciјum, magneziјum, mangan, bakar, nikl, kalaј, olovo, sumpor, hrom, cink i dr. Takođe sadrži skoro sve aminokiseline (17) koјe dolaze iz nektara i polena: broјne vitamine (B1, B2, B3, B6, B12, S, N, A, K, E, folna kiselina), organske kiseline i aromatične materiјe.

Koriste ga i deca u rastu i razvoju ali i odrasli koji žele da povrate svoju fizičku i mentalnu snagu. Treba napomenuti da ima dosta jači ukus u odnosu na bagremov med, te da možda neće odgovarati maloj deci.

Zahvaljujući obilju različitog polena ovaj med ima bogatu mineralnu bazu koja je prava riznica zdravlja. Svima kojima je potrebna dodatna energija nju mogu naći u našem medu.

Kako se sastoji od nektara najrazličitijih livadskih biljnih vrsta, sa mnoštvo biološki aktivnih materija.

Ima svoju primenu u narodnoj medicini. Služi kao pomoćno lekovito sredstvo u lečenju stomačnih, plućnih, bubrežnih oboljenja, bolesti srca i krvnih sudova. Zbog sadržaja vitamina treba ga uzimati u vreme jesenjih i prolećnih prehlada. Livadski med jača organizam, povećava zaštitne i imune mehanizme.

Pokazuje dobro dejstvo kod oboljenja disajnih puteva, gnojnih rana, i ginekoloških oboljenja.

Način upotrebe:

Najbolje je da se uzima 15-30 minuta pre jela sa mlakom vodom ili čajem ili da se stavi ispod jezika da se lagano istopi. Za spavanje je bolje razmutiti kašiku meda u mlakom mleku. Da ne bismo preterali sa dozvoljenom dozom, treba znati da kašikom može da se zahvati od 28 do 30 grama meda, a kašičicom oko 15 grama.

Kao sredstvo za iskašljavanje uzima se u vidu inhalacija, sirupa, ili u prirodnom obliku. Vrlo dobro deluje za lečenje hroničnih formi rinitisa, sinuzitisa kao i stomačno-crevnih i bubrežnih bolesti. Uzimajte jednu kašiku meda dnevno, tokom cele godine, za oporavak organizma i borbu protiv alergija.

Pakovanje 1kg Miloševic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top