Lipov med Milošević 500g

599 RSD

Lipov med treba uzimati u vreme jesenjih i prolećnih prehlada. Jača organizam, povećava zaštitne i imune mehanizme.

 

Lipov med Milošević 500g

Lipov med treba uzimati u vreme jesenjih i prolećnih prehlada. Jača organizam, povećava zaštitne i imune mehanizme. Zbog sadržaja vitamina, lipov med treba uzimati u vreme jesenjiha važi za jedan od najboljih prirodnih lekova – ne gubi blagotvorna svojstva čak ni nakon dužeg stajanja, a najbolje ga je uzimati drvenom ili plastičnom kašikom i to u kombinaciji sa jabukovim sirćetom, orasima ili belim lukom.

Mada su sve vrste meda prijatelji ljudskog organizma, najdelotvorniji od svih po mnogima je lipov med. Svetle boje i slatkastog, prefinjenog ukusa, odlikuje se bistrinom, gotovo prozirnošću. Najkompleksniji med i sadrži najviše vitamina koji potiču od mnogih biljaka, a svaka biljka ima specifičan hemijski sastav.

Lipov med ima veoma izraženo antibakterijsko dejstvo i jedan je od najboljih prirodnih lekova protiv kijavice, prehlade i groznice.

Olakšava disajne tegobe, podstiče znojenje, povoljno deluje na varenje i pospešuje izlučivanje štetnih sastojaka iz organizma.

Od vitamina sadrži :

Vit B1 (tiamin), vit B2 (riboflavin), vit B5 ( pantotenska kis ), vit B6 (piridoksin), vit H ( biotin ),vit P ( niacin ), tokoferol, vit C a od minerala kalcijum, kalijum, sumpor, jod , mangan, magnezijum, cink. Naročito efikasan protiv gripe i upale grla, a preporučuje se ljudima sa astmom i disajnim tegobama kao i ljudima koji imaju problem sa želudcem, jetrom i bubrezima.

Po sastavu, najveći procenat livadskog meda čini mešavina šećera prirodnog porekla, koji su odličan izvor energije, posebno u uslovima kada je potrebna brza nadoknada (sportisti, intenzivna fizička aktivnost).

Lipa se u narodu preporučuje i za očuvanje zdravlja jetre. Zato ovaj med povoljno deluje na funkciju jetre, pomaže proizvodnju žuči i detoksikaciju organizma.

Lipa deluje umirujuće, pa se preporučuje u otklanjanju nervoze, anksioznosti i nesanice. Takođe, može ublažiti lupanje srca i povišen krvni pritisak uzrokovan nervozom i stresom. Pokazuje dobro dejstvo kod oboljenja disajnih puteva, gnojnih rana, i ginekoloških oboljenja.

Kao sredstvo za iskašljavanje uzima se u vidu inhalacija, sirupa, ili u prirodnom obliku. Vrlo dobro deluje za lečenje hroničnih formi rinitisa, sinuzitisa kao i stomačno crevnih i bubrežnih bolesti. Neizostavan kod problema sa varenjem i lošom resorpcijom hrane iz digestivnog trakta pomaže kod nesanice, anksioznosti, depresije i psihosomatskih bolesti.

Lipov med ima veoma izraženo antibakterijsko dejstvo i jedan je od najboljih prirodnih lekova protiv kijavice, prehlade i groznice.

Olakšava disajne tegobe, podstiče znojenje, povoljno deluje na varenje i pospešuje izlučivanje štetnih sastojaka iz organizma. Naročito efikasan protiv gripe i upale grla, a preporučuje se ljudima sa astmom i disajnim tegobama kao i ljudima koji imaju problem sa želudcom, jetrom i bubrezima.

Lekovito dejstvo:

  • Ima izraženo antibakterijsko, antigljivično, antivirusno i antiparazino
  • Odličan izvor proteina i aminokiselina
  • Nezamenljiv kod svih vrsta respiratornih infekcija
  • Idealan za zaslađivanje čajeva.

Lipov med 500g Milošević

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top