Medene kore 500g
Medene kore za medenu tortu koju niste nikada brže napravili a po originalnom receptu. Sam naziv torte vam govori da je glavni sastojak ove torte med, što znači da je ona veoma ukusna. Idealne za posne kolače i torte .
Za izradu razih vrsti torti i kolača a najpoznatija među njima je MEDENA PITA.
Ljubitelji meda će uživati u njenom ukusu, a oni koji nisu bi svakako trebali probati jer će u suprotnom propustiti veoma lep i bogat ukus ove torte.
Sastav:
pšenično brašno ,voda, palmino ulje, šećer, regulator kiselosti, prašak za pecivo, vanilin šećer, cimet.
Možete probati naš recept!😊
Recept:
Potrebno je 1 pakovanje kora.
Krema:
- 100 g mekog brašna
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 500 ml mleka a za posnu stavite bademovo mleko
- 200 g maslaca a za posnu stavite posni margarin
Ukrašavanje:
- šećer u prahu
Uputstvo za pripremu:
-
Za kremu pomešati meko brašno sa šećerom i vanilin šećerom.
-
Zatim u smesu dodati 20 kašika hladnog mleka, pa izmešati da nema grudvica.
-
Ostatak mleka staviti kuvati.
-
Kad mleko uzavri pomeriti sa strane, usuti razmućenu smesu pa vratiti na vatru i kuvati dva minuta da se krema zgusne.
-
Skuvanu kremu pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
-
Dok se krema hladi, penasto umutiti maslac.
-
Ohlađenu kremu u više puta dodati u umućeni maslac, pa svaki put mutiti mikserom.
-
Kremu podeliti na tri jednaka dela.
-
Jednu trećinu kreme naneti na medenu koru pa je rasporediti .
-
Staviti drugu koru, i lagano rukama pritisnuti da se gornja kora zalepi za kremu.
-
Na tu koru staviti drugu trećinu kreme i ponovo rasporediti.
-
Pokriti s trećom korom i zadnjom trećinom kreme.
-
Prekriti s četvrtom korom.
-
Opet rukama pritisnuti da se kora zajepi za kremu.
-
Kolač staviti na hlađenje u frižider preko noći da se slojevi spoje, a kore omekšaju.
-
Sutradan pošećeriti. Kolač je najboljeg ukusa kada odstoji dan ili dva.
-
Držati u frižideru.
Prijatno!💚
Pakovanje 500g MB NOVA VAROŠ