Rogač u prahu organski 200g

370 RSD

Ako često imate probleme sa radom stomaka, probajte da ubacite u svoju ishranu rogač u prahu. Rogač smanjuje nivo šećera u krvi .

Rogač u prahu organski 200

Ako često osećate nelagodu u stomaku, dodajte rogač u svoju ishranu. Ovaj prirodni proizvod, bogat prirodnim šećerima, kalcijumom i mineralima, ima alkalno dejstvo i može doprineti boljem funkcionisanju digestivnog sistema.

Seme rogača, često korišćeno kao zamena za čokoladu, ima blagotvoran uticaj na rad digestivnog trakta, posebno na enzime koji podržavaju zdravlje crevne flore i olakšavaju varenje.

Pored toga umiruje iritiranu sluzokožu želuca i creva, smanjuje mučninu i dijareju, i stabilizuje nivo šećera u krvi.

Što se tiče nutritivne vrednosti sadrži obilje ugljenih hidrata, skroba, saharoze, proteina, tanina i organskih kiselina, uz vrlo nizak sadržaj masti. Osim toga, bogat je vitaminima A, B i D, kao i mineralima poput kalcijuma, kalijuma, fosfora i magnezijuma.

Zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima, rogač je koristan u prevenciji srčanih bolesti i snižavanju nivoa holesterola.

Dodavanjem rogača u ishranu možete podržati i zdravlje kostiju, zuba i desni, sprečiti gubitak koštane mase i razvoj osteoporoze. Takođe, istraživanja sugerišu da rogač može imati citotoksično dejstvo i koristiti se u lečenju raka materice.

Ovaj prirodni proizvod ima širok spektar primena, od ublažavanja stomačnih tegoba i disajnih problema, do podrške u lečenju dijareje, dijabetesa, migrene i gripa.

Preporučuje se konzumiranje jedne ravne kašike rogača dnevno, bilo samostalno, u šejku ili pomešano sa medom.

Sastav:

Organski rogač u prahu

Od minerala sadrži:

Kalijum (K) 827 mg, kalcijum (Ca) 348 mg.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija (KJ/kcal) 828/222

Masti 0.65g

od kojih zasićene masne kiseline 0.09g

Ugljeni hidrati 49g

od kojih šećeri 40g

Proteini 4g

Vlakna  29g

So 0g

Pakovanje 200g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top