Organski Seitan prženi 200g Beyond

450 RSD

Organski Prženi Seitan: Proteinska Zamena za Meso

 

Organski Prženi Seitan: Proteinska Zamena za Meso

Organski prženi seitan je visokoproteinski proizvod koji se dobija odvajanjem glutena iz organskog integralnog pšeničnog brašna, ispranjem skroba i mekinja. Ovaj proces stvara bogat belančevinama, kalcijumom i vitaminima B grupe, a sadrži vrlo malo ugljenih hidrata. Sa 23 g proteina na 100 g proizvoda, sejtan može adekvatno nadoknaditi meso u obrocima, posebno za vegane i vegetarijance.

Način Pripreme i Upotrebe:

 • Prilog ili dodatak jelima: Seitan može biti izvrstan prilog, dodatak jelima od povrća, ili kao šnicla za sendviče.
 • U kombinaciji sa sojinim sosom ili pasuljem: Kombinovanjem sa ovim namirnicama, seitan postaje potpuni izvor esencijalnih aminokiselina potrebnih organizmu.
 • Raznovrsna upotreba: Dodajte ga u paprikaš, musaku, ili kuvajte sa žitaricama. Njegov bogat ukus i tekstura čine ga odličnom zamenom za meso.

Nutritivne Prednosti:

 1. Visok sadržaj proteina: Sa 23 g proteina na 100 g, seitan je bogat izvor belančevina, što ga čini odličnim za izgradnju i regeneraciju mišića.
 2. Malo ugljenih hidrata: Iako je napravljen od pšenice, seitan sadrži vrlo malo ugljenih hidrata, što je korisno za održavanje stabilnog nivoa šećera u krvi.
 3. Bogato vitaminima B grupe i kalcijumom: Vitamini B grupe i kalcijum su esencijalni za energetski metabolizam i zdravlje kostiju.
 4. Niskokalorična namirnica: Bez štetnih masnoća, sejtan je niskokaloričan, što je idealno za osobe koje prate unos kalorija.
 5. Posno i bez holesterola: Seitan ne sadrži holesterol i aditive, što ga čini zdravim izborom za sve, uključujući one koji poste ili imaju posebne dijetetske potrebe.

Dodatne Informacije:

 • Ukusan i sitostan: Seitan brzo daje osećaj sitosti i izvanrednog je ukusa zahvaljujući dodatku tamari sosa i pikantnih začina.
 • Dijetalna namirnica: Zbog niskog sadržaja masti i ugljenih hidrata, seitan je odličan za one koji žele smanjiti unos kalorija, a pri tome uživati u ukusnim obrocima.
 • Lako svarljiv: Seitan je lako svarljiv i odlično se apsorbuje, što omogućava visok stepen iskorišćenja hranljivih materija.

Prženi seitan je ukusna i nutritivno bogata zamena za meso. Idealan za vegane, vegetarijance i sve one koji žele zdrave alternative mesnim proizvodima. Njegov visok sadržaj proteina, nizak nivo ugljenih hidrata, i bogatstvo vitamina i minerala čine ga odličnim izborom za svakodnevnu ishranu. Bilo da ga koristite u prilozima, glavnim jelima ili sendvičima, seitan će obogatiti vašu ishranu kvalitetnim nutritivnim svojstvima.

Sastav:

Pšenični protein (gluten), soja sos, biljno ulje, morska so, začini iz organskog uzgoja.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1076kJ

Proteini 24g

Ugljeni hidrati  2%

Masti 17g

Alergeni :

gluten (potencijalni alergeni).

Pakovanje 200g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top