Seitan

Seitan, poznat i kao pšenični gluten ili pšenično meso. Izvanredan izvor proteina, posebno za vegetarijance i vegane, dobijen odvajanjem glutena od škroba i ostalih sastojaka pšenice. Ovaj proizvod ima teksturu sličnu mesu i može se koristiti na različite načine u kuhinji.

Što se tiče hranljivosti, seitan je bogat proteinima, nizak po sadržaju masti i ugljenih hidrata.

To ga čini idealnim izborom za one koji žele da unesu više proteina u svoju ishranu bez dodatnih masti i ugljenih hidrata.

Jedna od fantastičnih osobina seitana je njegova fleksibilnost u kuhinji. Možete ga pržiti, peći, dodavati u čorbe ili ga koristiti za pravljenje ukusnih burgera. Zahvaljujući svom neutralnom ukusu, seitan lako upija arome i začine, pružajući vam mogućnost da kreirate raznovrsna i ukusna jela.

Seitan je odlična zamena za meso u mnogim receptima, pružajući obilan izvor proteina i dodajući bogatstvo teksture i ukusa jelima.

Bilo da ga dodate u čili, šnicle, ili ga koristite kao glavni sastojak u raznim jelima, seitan će osigurati zadovoljstvo i nutritivnu vrednost.

Važno je napomenuti da sejtan nije pogodan za ljude koji imaju intoleranciju na gluten, budući da je glavni sastojak pšenični gluten. Međutim, za one koji mogu da ga konzumiraju, sejtan predstavlja hranljivu i ukusnu alternativu za obogaćivanje ishrane biljnim proteinima.

Uvereni smo da će vam se sejtan dopasti svojom raznovrsnošću i ukusom, pružajući vam mogućnost da uživate u zdravim i ukusnim obrocima.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top