Ovsene mekinje Da naravno 400g Italiko

190.00RSD

Ovsene mekinje doprinose snižavanju LDL holesterola i regulisanju probave.

Ovsena mekinje Da naravno 400g

Ovsene mekinje su proizvedene od pažljivo biranih i očišćenih zrna ovsa, odstranjivanjem brašna.

Brojne studije su potvrdile da se svakodnevnom primenom ovsa u ishrani može doprineti snižavanju LDL holesterola, zaštiti krvnih sudova, stabilizaciji šećera u krvi, regulisanje probave. Vlakna u ishrani su jedan deo namirnica koje konzumiramo, pretežno biljnog porekla. Postoje vlakna koju su rastvorljiva i ona koja su nerastvorljiva.

Rastvorljiva vlakna usporavaju varenje i daju osećaj sitosti, dok nerastvorljiva imaju suprotan efekat, teže se vare, ubrzavaju probavu i prolaz hrane kroz creva.

Većina nas ne unosi dovoljno vlakana kroz svoju ishranu. Prema preporukama lekara, potrebno je da unosimo oko 25g vlakna dnevno, a većina nas unosi oko 15 grama. Jednostavan i brz način da dodamo našoj ishrani tu količinu koja nedostaje.

Istraživanja su pokazala da rastvorljiva vlakna koja se nalaze u ovsenim mekinjama utiču na smanjenje nivoa lošeg holesterola. Kada se nađu u crevima, ona se na neki način zakače za holesterol i  na taj način sprečavaju da on bude apsorbovan u krvotok. Telo na taj način jednostavno izbacuje loš holesterol kroz stolicu.

On se nagomilava u arterijama u vidu naslaga i sprečava normalan protok krvi. Krvotok je mreža međusobno povezanih krvnih sudova i srca.

Zastoj  u jednom delu, može da dovede do problema u funkcionisanju celog sistema krvotoka, problema sa srcem i  sa visokim krvnim pritiskom. Usporavaju varenje ugljenih hidrata pa time smanjuju i brzinu kojim šećer ulazi u krvotok.

Telo tako ima više vremena da se izbori sa viškom šećera. Smatra se takođe da one povećavaju osteljivost na insulin, čime direktno utiču na uklanjanje viška šećera iz krvi. Na taj način su važan faktor koji smanjuje rizik od pojave dijabetesa.

Beta glukan, koji je deo rastvorljivih vlakana u ovsenim mekinjama, podstiče rad imunog sistema i bori se sa nepoželjnim bakterijama i gljivicama u gastrointestinalnom sistemu. Na taj način one utiču na zdravlje i otpornost organizma u celini.

Istraživanja u Velikoj Britaniji su pokazala da žene koje konzumiraju bar 13g vlakana iz integralnih žitarica, smanjuju rizik od pojave raka dojke za 41% , za razliku od onih koje konzumiraju 4g vlakana ili manje.

Način korišćenja :

Samo 2 supene kašike mekinja dnevno mogu vam pomoći da smršate, snizite holesterol, zaštitite svoje krvne sudove, ublažite dijabetes, sprečite zatvor.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetska vrednost 375 kcal

Proteini 14g

Ugljeni hidrati 57g

Masti 8g

Pakovanje 400g Italiko

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top