Ovsene mekinje Da naravno 400g Italiko

199 RSD

Ovsene mekinje doprinose snižavanju LDL holesterola i regulisanju probave.

Ovsene mekinje su proizvod od pažljivo odabranih zrna ovsa, nakon što je odstranjeno brašno. Ova vlaknasta hrana postala je poznata po brojnim zdravstvenim koristima koje pruža.

Ovas je veoma hranjiva žitarica, kod nas dosta zanemarena i potcenjena u ljudskoj ishrani.

Sadrži rastvorljiva vlakna deluju tako što se vezuju za holesterol u crevima, sprečavajući njegovo apsorbovanje i podstičući njegovo izlučivanje iz organizma. Na taj način mogu doprineti smanjenju rizika od srčanih oboljenja i drugih problema povezanih sa holesterolom.

Pored toga, može pomoći u stabilizaciji nivoa šećera u krvi.

Rastvorljiva vlakna kojima ovas obiluje usporavaju varenje ugljenih hidrata, što dovodi do sporijeg oslobađanja šećera u krvotok. Takođe povećava osetljivost na insulin, čime se direktno utiče na uklanjanje viška šećera iz krvi.

Ova kombinacija faktora čini ga važnim faktorom u smanjenju rizika od dijabetesa.

Neki od dodatnih benefita ovsenih mekinja uključuju poboljšanje probave i regulisanje crevnog trakta.

Bogate su vlaknima, koja imaju sposobnost da regulišu probavu, sprečavajući zatvor i olakšavajući prolazak hrane kroz creva. To može doprineti opštem osećaju blagostanja i zdravlja gastrointestinalnog trakta.

Beta-glukan ima imunostimulirajuća svojstva i može pomoći organizmu u borbi protiv različitih infekcija. Ovo ih čini korisnim dodatkom ishrani za održavanje zdravlja i otpornosti organizma.

Kada je reč o prevenciji raka, istraživanja su pokazala da konzumacija ovsenih mekinja može smanjiti rizik od pojave raka dojke kod žena. Ova svojstva su povezana sa visokim nivoom vlakana i antioksidanata.

Ukratko, ovsene mekinje su izuzetno koristan dodatak ishrani sa brojnim zdravstvenim koristima. Redovna konzumacija može doprineti poboljšanju nivoa holesterola, stabilizaciji šećera u krvi, jačanju imunološkog sistema i smanjenju rizika od razvoja određenih oblika raka. Integracija ovog hranljivog i korisnog proizvoda u ishranu može imati dugoročne pozitivne efekte na zdravlje i dobrobit.

Način korišćenja :

Samo 2 supene kašike ovsenih mekinja dnevno mogu vam pomoći da smršate, snizite holesterol, zaštitite svoje krvne sudove, ublažite dijabetes, sprečite zatvor.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetska vrednost 375 kcal

Proteini 14g

Ugljeni hidrati 57g

Masti 8g

Pakovanje 400g Italiko

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top