Ovas organski 500g Beyond

295 RSD

Ovas je takođe jedan od najboljih izvora tokotrijenola koji uz tokoferole formiraju vitamin E. Tokotrijenoli takođe inhibiraju sintezu holesterola i tako utiču na njegovo snižavanje.

 

Nema na zalihama

Ovas organski 500g Beyond

Ovas je izuzetno korisna žitarica koja ne samo da pruža dugotrajan osećaj sitosti, već je i ključna za održavanje željene težine. Koristi u različitim oblicima, kao što su kaše, variva i brašno, te je poznat po svojoj hranljivoj vrednosti.

Ovaj zdravi sastojak obiluje vitaminima i mineralima, posebno gvožđem, što ga čini idealnim za održavanje ravnoteže u organizmu.

Zahvaljujući rastvorljivim biljnim vlaknima koja se nalaze u zrnu ovsa, ova žitarica doprinosi održavanju optimalne telesne težine, smanjenju holesterola i regulisanju nivoa šećera u krvi.

Beta-glukan, jedinstveni prirodni polisaharid prisutan u ovom zrnju, igra ključnu ulogu u jačanju imunološkog sistema organizma i smanjenju nivoa lošeg holesterola.

Takođe, ovas je bogat tokotrijenolima, oblikom vitamina E, koji su važni za zdravlje srca i smanjenje rizika od kardiovaskularnih oboljenja.

Pokazuje najbolje rezultate u snižavanju holesterola kada se kombinuje s ishranom koja je siromašna mastima, bogata dijetalnim vlaknima i uz redovnu fizičku aktivnost.

Kontrola nivoa glukoze i insulina u krvi igra ključnu ulogu u prevenciji dijabetesa, a beta-glukan iz ovsa pomaže u stabilizaciji nivoa šećera u krvi nakon obroka.

Ovas je takođe bogat gvožđem i kalcijumom, važnim mineralima za opšte zdravlje organizma. Za pripremu ukusne kaše od ovsa, jednostavno ga stavite u vodu i kuvajte dok ne postane mekan, a zatim ga možete kombinovati s suvim voćem, orašastim plodovima ili kefirom prema vašem ukusu.

Sastav:

Organski ovas

Nutritivna vrednost na 100g:

Ugljeni hidrati 57g

od kojih šećeri 0g

Masti 8g

Od kojih zasićene masne kiseline 0g

Biljna vlakna 2g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top