Panko prezle 1kg
Panko prezle se prave od belog hleba bez kore koji se melje na krupnije mrve, a zatim suši.
- Ove prezle su krupnije i laganije od običnih prezli.
- Lakše prijanjaju na namirnice i upijaju manje ulja.
- Posle prženja imaju hrskaviju teksturu.
Japanci su naučili da prave hleb od Evropljana, a reč za panko prezle se sastoji od reči pan koja znači hleb. Reč pan je došla od portugalske reči za hleb.
Panko prezla je krupnija i laganija od običnih.
Ove prezle same po sebi nemaju neki poseban ukus, a koriste se za stvaranje hrskavog omotača pri prženju i pohovanju. Mogu se dodavati i zapečenim jelima kao što su testenine sa sirom ili povrće, ili koristiti u pripremi smesa za ćufte. Jedno od najpoznatijih japanskih jela sa panko prezlama je tonkatsu šnicla.
Svoju popularnost van Japana stekle u poslednjih par decenija, jer su hrskavije i krupnije od klasičnih prezli i upijaju daleko manje ulja.
Mogu koristiti za pohovanje pržene hrane, za pečenje testenine, makarona i sira. Dosta kuvara preporučuje kuvanje sa panko prezlama umesto običnog, posebno kada kuvaju vegani koji ne jedu jaja, kao i vegetarijanci.
Mogu upotrebiti za soseve i guste supe, isto kao i sa malo brašna sa panko prezlama možete da zgusnete supe ili soseve, zato što upija višak tečnosti i daje malo gustine.
Možete staviti dve kašike panko prezla u supu ili sos. Možete korsititi panko prezle za prilog, da napravite razne keksiće, jednostavne bombone, makarone, bombone od povrća ili za glavna jela.
Pakovanje 1kg
Cena se redovno ažurira