Panko prezle 1kg

795 RSD

Panko prezle se prave od belog hleba bez kore koji se melje na krupnije mrve, a zatim suši.

Panko prezle 1kg

Panko prezle se prave od belog hleba bez kore koji se melje na krupnije mrve, a zatim suši.

  • Ove prezle su krupnije i laganije od običnih prezli.
  • Lakše prijanjaju na namirnice i upijaju manje ulja.
  • Posle prženja imaju hrskaviju teksturu.

Japanci su naučili da prave hleb od Evropljana, a reč za panko prezle se sastoji od reči pan koja znači hleb. Reč pan je došla od portugalske reči za hleb.

Panko prezla je krupnija i laganija od običnih.

Ove prezle same po sebi nemaju neki poseban ukus, a koriste se za stvaranje hrskavog omotača pri prženju i pohovanju. Mogu se dodavati i zapečenim jelima kao što su testenine sa sirom ili povrće, ili koristiti u pripremi smesa za ćufte.  Jedno od najpoznatijih japanskih jela sa panko prezlama je tonkatsu šnicla.

Svoju popularnost van Japana stekle u poslednjih par decenija, jer su hrskavije i krupnije od klasičnih prezli i upijaju daleko manje ulja.

Mogu koristiti za pohovanje pržene hrane, za pečenje testenine, makarona i sira. Dosta kuvara preporučuje kuvanje sa panko prezlama umesto običnog, posebno kada kuvaju vegani koji ne jedu jaja, kao i vegetarijanci.

Mogu upotrebiti za soseve i guste supe, isto kao i sa malo brašna sa panko prezlama možete da zgusnete supe ili soseve, zato što upija višak tečnosti i daje malo gustine.

Možete staviti dve kašike panko prezla u supu ili sos. Možete korsititi panko prezle za prilog, da napravite razne keksiće, jednostavne bombone, makarone, bombone od povrća ili za glavna jela.

Pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top