Prirodno sušena kajsija domaća 100g

130 RSD

Prirodno sušena kajsija sadrži veliki procenat belančevina, vlakana, vitamina, minerala i šećera, što ih čini idealnom namirnicom za početak dana.

 

Prirodno sušena kajsija 100g

Prirodno sušena kajsija sadrži veliki procenat belančevina, vlakana, vitamina, minerala i šećera, što ih čini idealnom namirnicom za početak dana.

Magnezijum, mineral kojim obiluju kajsije, ublažava stres, dok vitamini B kompleksa jačaju nerve. Ovo voće je odlično i za osobe koje pate od povišenog holesterola jer može da zameni masne grickalice. Kajsije treba dobro sažvakati jer se tako podstiče varenje i cirkulacija u gornjoj regiji.

Čuvaju srce, popravljaju krvnu sliku.  Sadrže veliku količinu kalijuma, minerala koji je važan za normalan rad svih mišića, a naročito srčanog. Vitamin C, koji ovo voće sadrži, olakšava apsorpciju gvožđa, što je važno za anemične osobe. Umesto slatkiša, preporučljivo je imati ih pri ruci.

Suva kajsija je prepuna ugljenih hidrata pa izuzetno prija sivim ćelijama mozga, a predstavlja i sjajnu zamenu za nedostajući obrok.

Zato, ako vam iznenada dođe da pojedete nešto slatko, sasvim je moguće da vašem mozgu treba dopunska energija, pa ukoliko nemate sveže voće, uzmite suvo voće.

Sadrži ogromne količine kalijuma, važnog za normalan rad mišića, a samo kajsija zadovoljava petinu potreba za ovim mineralom i značajan deo potreba organizma za gvožđem.

Profesionalnim sportistima i svima koji se bave fizičkim aktivnostima preporučuje se da redovno uzimaju suve kajsije i to neposredno pred početak sportskih aktivnosti, najbolje u kombinaciji sa pomorandžom i kivijem.

Sastav:

Kajsija i sok od jabuke.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1227 1kj / 289 kcal

Masti <0g

Zasićene masne kiseline <0g

Ugljeni hidrati 64g

Proteini 4g

Pakovanje 100g rf

Zemlja porekla Srbija

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top