Urma sveža Iranska 600g

250 RSD

Urma je izuzetno delotvorna u lečenju anemija, hipertenzije, holesterola i drugih bolesti .

Urma sveža Iranska 600g

Urma je dragocen izvor obilja zdravlja i vitalnosti, predstavljajući pravu riznicu nutritivnih vrednosti koja je čini jednim od najzdravijih plodova na planeti.

Izvanredna nutritivna vrednost potiče od bogatstva prirodnih vlakana, ključnih za optimalno funkcionisanje creva i probavnog sistema.

Prirodni šećer prisutan u urmama pruža savršenu zamenu za običan šećer, dok se istovremeno lako vare i umanjuju osećaj gladi. Nutritivna vrednost je poput prirodne multivitaminske tablete, idealna kako za decu tako i za odrasle.

Od anemije do visokog krvnog pritiska, holesterola pa čak i raka, urma se smatra sredstvom za lečenje mnogih oboljenja.

Među najtraženijim sortama je Iranska sveža urma Mazafati, poznata po svojoj sočnosti i izuzetnom ukusu, što je čini omiljenim izborom za sve one koji traže zdravu alternativu slatkišima.

Urme su izuzetno bogate prirodnim vlaknima koja su od vitalnog značaja za zdravlje creva. Takođe su izvanredan izvor gvožđa, posebno koristan za anemične osobe, decu u pubertetu i trudnice.

Osim toga, snižavaju holesterol i jačaju srce, pružajući celokupnom organizmu neophodne hranljive sastojke. Postoji mnogo načina kako urme mogu doprineti očuvanju zdravlja.

Na primer, priprema laksativa od urmi može pomoći u stimulisanju lenjih creva, dok je redovna konzumacija ovih plodova pokazala da olakšava porođajne bolove i umanjuje krvarenje tokom porođaja.

Osim toga, urme su izvrstan izvor luteina i zeaksantina, koji su od vitalnog značaja za zdravlje očiju, čineći ih idealnom „vitaminskom terapijom“ za oči.

Njihova sposobnost regulisanja rada creva, olakšavanja varenja i eliminisanja viška toksina iz organizma čini ih neizostavnim delom zdrave ishrane.

Važno je napomenuti da urme imaju nizak glikemijski indeks, što znači da su bezbedne za konzumaciju čak i za osobe koje pate od dijabetesa. One su izvrstan izbor za zamenu nezdravih slatkiša, pružajući zadovoljstvo ukusa uz istovremeno očuvanje zdravlja.

Pakovanje 600g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top