PROPOLIS PRO LIFE kapi 20ml Medivi

460 RSD

Ukoliko koristite propolis kapi kako biste održavali imuni sistem jakim, preporučujemo 10-20 kapi dnevno.
Kategorija: Oznake: ,

PROPOLIS PRO LIFE kapi 20ml  

Propolis kapi: Prirodna podrška za vaše zdravlje i imunitet

Propolis je najsnažniji prirodni antibiotik na koji virusi, bakterije i gljivice ne mogu steći rezistentnost. Pojedina aktivna jedinjenja propolisa efikasno ubijaju čak i viruse.

Propolis se dobija od smole koju pčele sakupljaju sa drveća i koriste za izgradnju košnice. Ovaj prirodni proizvod bogat je korisnim supstancama koje podržavaju vaš imuni sistem i doprinose opštem zdravlju organizma.

Hemijski sastav propolisa

Propolis je kompleksan po sastavu, a njegova hemijska struktura varira zbog raznolikih biljaka koje pčele koriste. U najnovijim istraživanjima identifikovano je preko 300 različitih supstanci u propolisu. On sadrži oko 55% biljnih smola, 30% voska, 10% etarskih ulja, 5% cvetnog praha, mehaničkih primesa i drugih komponenti.

Smole, koje čine veći deo propolisa, sastoje se od flavonoida i fenolnih kiselina. Pčele same ne mogu proizvesti flavonoide, već ih dobijaju iz biljnih pupoljaka u obliku glikozida.

Kada sakupljaju smole, enzimi pčela razlažu šećere, dok flavonoidi ostaju netaknuti. Među flavonoidima u propolisu, koji čine 1-4% sastava, nalaze se galangin, kemferol, kvercetin, pinocembrin, pinostrobin, hrizin, tektohrizin, izalpinin, ramnocitrin, kepferid i acetatoksialfabetulenol.

Propolis takođe sadrži različite aminokiseline poput asparaginske kiseline, glutaminske kiseline, arginina, alanina, valina, serina, triptofana, fenilalanina, leucina, lizina, histidina, prolina, treonina i metionina.

Uz to, propolis je bogat vitaminima poput B1, B2, E i C, dok su pronađeni minerali kao što su barijum, aluminijum, gvožđe, kalcijum, silicijum, fosfor, mangan, olovo, bakar, cink, srebro, kobalt, titan, magnezijum i kalijum.

Prednosti propolisa:
  1. Jača imunitet: Propolis je poznat po svojim antibakterijskim, antivirusnim i antigljivičnim svojstvima, što ga čini odličnim saveznikom u borbi protiv infekcija i bolesti.
  2. Podstiče zaceljivanje rana: Zahvaljujući svojim antiinflamatornim svojstvima, propolis može ubrzati proces zaceljivanja manjih povreda i opekotina na koži.
  3. Osvežava dah: Propolis može delovati antibakterijski u ustima, pomažući u borbi protiv bakterija koje izazivaju loš zadah.
  4. Sprečava prehlade i grip: Redovno korišćenje propolisa može ojačati vaš imunitet i smanjiti rizik od prehlade i gripa.
  5. Prirodna podrška zdravlju usta i grla: Propolis može biti koristan za ublažavanje simptoma upale grla, kao i za opštu oralnu higijenu.

Propolis Pro Life kapi se mogu koristiti svakodnevno kao kao snažna podrška imunitetu.

Najčešće postavljana pitanja

Da li propolis ima neželjene efekte?

Iako je propolis prirodni proizvod, neki ljudi mogu biti alergični na njega. Pre upotrebe propolisa trebalo bi se konsultovati sa lekarom, posebno ako imate poznate alergije ili uzimate neke lekove.

Da li deca mogu koristiti propolis?

Propolis se obično smatra sigurnim za decu kada se koristi u preporučenim dozama. Međutim, trebalo bi se posavetovati sa pedijatrom pre nego što ga date detetu.

Da li se propolis može koristiti tokom trudnoće i dojenja?

Uopšteno, propolis se smatra bezbednim za trudnice i dojilje, ali je preporučljivo konsultovati se sa lekarom pre upotrebe.

Da li je propolis isto što i med?

Ne, propolis i med su dva različita pčelinja proizvoda. Propolis se pravi od smola, dok med nastaje od nektara cveća.

Kako koristiti propolis kapi:

Ukoliko koristite propolis kapi kako biste održavali imuni sistem jakim, preporučujemo 10-20 kapi dnevno. Ukoliko ih koristite zbog bolova u grlu, kapi aplicirajte direktno u grlo.. Može se nanositi i bilo gde drugde na koži gde postoji mogućnost nastupanja infekcije (herpes, gljivice…).

Sastav: Jedna bočica sadrži 20 ml 25 % ekstrakta propolisa u etanolskom rastvoru.

Pakovanje 20ml Medivi

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top