MED OD HELJDE SLAVUJ 900G

1.399 RSD

Med od heljde 900g

Med od heljde je odličan protiv visokog holesterola i anemije. Preporučuje se za želudačne tegobe, infekcije i protiv kašlja.

Kada imate jak kašalj, obično posežete za lekom protiv istog. Studije, međutim, pokazuju da bi bilo bolje da posegnete za teglom meda od heljde.

Istraživanja (i široko rasprostranjeno iskustvo) dokumentuju činjenicu da je ovaj med posebno efikasan u lečenju kašlja kod dece mlađe od 18 godina. Jedna studija je uporedila rezultate lečenja dece sa sirupima protiv kašlja i lečenja medom od heljde.

Ukratko, med je znatno nadmašio lekove . Na kraju i Američka akademija porodičnih lekara preporučuje heljdin med kao prvi tretman za kašalj kod dece.

Visok nivo polifenola, čini ga dobrim oružjem protiv visokog holesterola i visokog krvnog pritiska, kardiovaskularnih bolesti i anemije. Antioksidansi se bore protiv štete koju slobodni radikali vremenom nanose telu jačanjem imunološkog sistema.

Takodje je dobar u lečenju rana i opekotina, jer rezultati studija pokazuju da med od heljde (poput drugih tamnih medova) zaustavlja rast bakterija i gljivica u ranama upijajući višak vode na koži. To je isti razlog što ova vrsta meda pravi dobre rezultate i pri tretmanu kože.

Skoro sve zdravstvene prednosti heljde i drugih vrsta meda zavise odd upotrebe nefiltriranog, sirovog meda, a ne od visoko prerađenih verzija. Kada je sirovi med pasterizovan i jako filtriran, ima duži vek trajanja i sporije kristališe – ali većina važnih komponenti u medu se gubi.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1389kJ/327kcal

Masti 0g

Od čega zasićene 0g

Ugljeni hidrati 81g

Od čega šećeri 74g

Proteini 0,8g

So 0g

Pakovanje 900g Slavuj

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top