Seitan prženi 180g Macrobiotic

275.00RSD

Za razliku od mesa, seitan ne sadrži štetne masnoće pa je niskokalorična namirnica.

Seitan prženi 180g Genie

Seitan prženi je veoma je bogat belančevinama, kalcijumom i vitaminima B grupe.Dobija se odvajanjem glutena iz integralnog pšeničnog brašna, odnosno ispiranjem skroba i mekinja. Može se koristiti kao prilog, može se dodati jelu od povrća ili kao šnicla za sendvič.

Jelo od punog pšeničnog zrna, bogato belančevinama. Radi se o pšeničnom glutenu koji u prehrani gotovo u celosti može nadomjestiti potrebu za mesom. Iako je napravljen od pšenice, sadrži vrlo malo ugljenih hidrata. Zahvaljujući visokom sadržaju belančevina (čak 23 g belančevina na 100 g sejtana), može nadoknaditi meso u obroku.

Kombinacijom sejtana s određenim namirnicama kao što su sojin sos ili pasulj, postaje potpuni izvor esencijalnih aminokiselina potrebnih organizmu, pa ga vegani i vegetarijanci često koriste umesto mesa u raznim jelima.

Za razliku od mesa, ne sadrži štetne masnoće pa je niskokalorična namirnica. Jela sa sejtanom pripremaju se na isti način kao i jela s mesom. Potiče iz kineske kuhinje, a u zapadnim zemljama koristi se najčešće u makrobiotičkoj i vegetarijanskoj prehrani.

Može koristiti kao prilog, može se dodati jelu od povrća ili kao šnicla za sendvič.

U vidu šnicli uz dodatak tamari sosa i pikantnih začina. Izvanrednog je ukusa, u vegetarijanstvu i makrobiotici  je omiljenii delikates. Spada u grupu dijetalnih namirnica jer sadrži veoma malo masti i ugljenih hidrata. Lako je svarljiv i odlično se apsorbuje uz visok stepen iskorišćenja.

Sastav:

Voda, pšenični gluten, pšenično brašno, morska so, mešavina začina, nehidrogenizovano biljno ulje (suncokret)

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija 221kcal (928kJ)

Masti 4,8g

Zasićene masne kiseline 0,2g

Ugljeni hidrati 13,1g

Šećeri 0,3g

Vlakna 0,9g

Proteini 33,4g

So 0,9g

Pakovanje 180g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top