Seitan prženi 180g Macrobiotic

275 RSD

Za razliku od mesa, seitan ne sadrži štetne masnoće pa je niskokalorična namirnica.

Seitan prženi 180g Genie

Seitan prženi je veoma je bogat belančevinama, kalcijumom i vitaminima B grupe. Dobija se odvajanjem glutena iz integralnog pšeničnog brašna, odnosno ispiranjem skroba i mekinja. Može se koristiti kao prilog, može se dodati jelu od povrća ili kao šnicla za sendvič.

Jelo od punog pšeničnog zrna, bogato belančevinama. Radi se o pšeničnom glutenu koji u prehrani gotovo u celosti može nadomjestiti potrebu za mesom. Iako je napravljen od pšenice, sadrži vrlo malo ugljenih hidrata.

Zahvaljujući visokom sadržaju belančevina (čak 23 g belančevina na 100 g sejtana), može nadoknaditi meso u obroku.

Kombinacijom seitana s određenim namirnicama kao što su sojin sos ili pasulj, postaje potpuni izvor esencijalnih aminokiselina potrebnih organizmu, pa ga vegani i vegetarijanci često koriste umesto mesa u raznim jelima.

Za razliku od mesa, ne sadrži štetne masnoće pa je niskokalorična namirnica. Jela sa sejtanom pripremaju se na isti način kao i jela s mesom. Potiče iz kineske kuhinje, a u zapadnim zemljama koristi se najčešće u makrobiotičkoj i vegetarijanskoj prehrani.

Može koristiti kao prilog, može se dodati jelu od povrća ili kao šnicla za sendvič.

U vidu šnicli uz dodatak tamari sosa i pikantnih začina. Izvanrednog je ukusa, u vegetarijanstvu i makrobiotici  je omiljenii delikates. Spada u grupu dijetalnih namirnica jer sadrži veoma malo masti i ugljenih hidrata. Lako je svarljiv i odlično se apsorbuje uz visok stepen iskorišćenja.

Sastav:

Voda, pšenični gluten, pšenično brašno, morska so, mešavina začina, nehidrogenizovano biljno ulje (suncokret)

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija 221kcal (928kJ)

Masti 4,8g

Zasićene masne kiseline 0,2g

Ugljeni hidrati 13,1g

Šećeri 0,3g

Vlakna 0,9g

Proteini 33,4g

So 0,9g

Pakovanje 180g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top