Surutka u prahu

Surutka u prahu sadrži mineralne materije i vitamine iz mleka, zatim proteine sa vrednim aminokiselinama mleka. Sadrži najbolje i najvrednije sastojke mleka – vitamine E i B , minerale i mlečne šećere koji su zaslužni za građenje veza u mozgu.

Surutka sadrži i fosfor, natrijum, kalijum, magnezijum, cink, gvožđe, bakar, kobalt, mangan i molibden. Bogata je i vitaminima, aminokiselinama i belančevinama, a ima malo kalorija, pa se često preporučuje i za mršavljenje.

Konzumiranjem surutke povećaćete lučenje serotonina (hormona sreće), pa će nas osloboditi stresa i dati nam energiju i dobro raspoloženje.

Aminokiseline naročito se preporučuju ako se aktivno bavite sportom. One se prilikom vežbanja pretvaraju u mišiće, ali i pomažu mišićima da se oporave od teškog i napornog vežbanja.

Surutka sadrži i imunoglobuline i laktoferin koji sprečavaju nastanak upala u organizmu. Sadrži i žive bakterije, te ukoliko se konzumira umereno, može da bude i efikasan probiotik. Koristi u narodnoj medicini za jačanje imuniteta, za umor i iscrpljenost, povoljna je za sportiste, za obolele od osteoporoze, ali i za potpuno zdrave osobe.

Najčešće se preporučuje osobama koje imaju neko oboljenje jetre.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top